Meny

Kunsttyven Pål Engers liv blir TV-serie

12. februar 1994 klatret noen opp en stige på utsiden av Nasjonalgalleriet, knuste en rute, og stjal Edvard Munchs berømte maleri «Skrik». Pål Enger ble dømt for tyveriet. Foto: Stig B. Hansen / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et amerikansk produksjonsselskap har sikret seg rettighetene til kunsttyven Pål Engers livshistorie. Han ble dømt for tyveri av blant annet to Munch-malerier.

– Jeg kan jo ikke nekte for at jeg synes det var dritkult. Hollywood ønsker å lage en TV-serie basert på mitt liv, sier Enger til Dagbladet.

Regissør Katie Hetland som er bosatt i Los Angeles bekrefter avtalen overfor avisen. Norske Hetland er filmskaper i Hollywood, men får trolig en produsentrolle for den planlagte TV-serien.

Pål Enger som tidligere er dømt for blant annet å ha stjålet Edvard Munchs «Vampyr» fra Munch-museet og «Skrik» fra Nasjonalgalleriet med seks års mellomrom, forsøker i dag å livnære seg som kunstner.

– Det er ikke snakk om noen dokumentar. Amerikanerne vil bruke mitt liv som utgangspunkt og dramatisere det og lage en krimserie. Det er mye å ta av, sier Enger.

Han opplyser at han er blitt forespeilet at det i første omgang er snakk om 10 til 12 episoder.

Populært