Meny

Nye anklager om trakassering mot Kevin Spacey

Den amerikanske skuespilleren og Hollywood-stjernen Kevin Spacey under utdelingen av Tony-prisene i New York tidligere i år. Foto: Michael Zorn / AP

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nok en skuespiller har stått fram og anklaget Kevin Spacey for seksuell trakassering.

Mexicanske Roberto Cavazos hevder Spacey (58) mange ganger har gått over streken når han har prøvd seg på unge mannlige skuespillere.

– Det virker som den eneste forutsetningen var å være mann under 30 år for at Spacey skulle føle at han kunne ta på oss, skriver Cavazos på Facebook.

Anklagene dreier seg om perioden da Spacey var kunstnerisk direktør på teateret Old Vic i London fra 2004 til 2015.

Tror flere står fram

Cavazos hevder at han selv klarte å komme seg ut av to situasjoner hvor Spacey prøvde seg på en måte som «grenset til trakassering». Mange andre har opplevd lignende ting – og noen var for redde til å si nei, hevder den mexicanske skuespilleren.

Han tror mange flere vil stå fram og fortelle om slike opplevelser med Spacey. Tidligere har skuespilleren Anthony Rapp anklaget Spacey for å ha gjort seksuelle tilnærmelser mot ham i 1986, da Rapp bare var 14 år.

Spacey har svart at han ikke husker hendelsen, men at han sterkt beklager den dersom den fant sted.

Netflix har som følge av anklagene stanset produksjonen av sjette sesong av TV-serien «House of Cards», hvor Spacey spiller hovedrollen.

Weinstein etterforskes

Beskyldningene mot Spacey er kommet fram i kjølvannet av anklagene om trakassering og voldtekt mot Hollywood-produsenten Harvey Weinstein. Politiet i Beverly Hills utenfor Los Angeles opplyser at de har startet etterforskning av denne saken, og av lignende anklager mot regissøren James Toback.

Britisk politi etterforsker også Weinstein, som anklages for elleve overgrep mot sju britiske kvinner.

Også den amerikanske skuespilleren Jeremy Piven er denne uken blitt anklaget for seksuell trakassering. Skuespilleren og realitystjernen Ariane Bellamar hevder at Piven ved to anledninger har klådd på henne, noe Piven benekter.

Populært