Meny

Nøtterøy kommune kritiserer Netflix for 22. juli-innspilling

Strømmegiganten Netflix lager serie om terrorangrepet på Utøya 22. juli 2011. Første innspillingssted er Håøya i Nøtterøy kommune. Illustrasjonsfoto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nøtterøy kommune reagerer på at de ikke ble varslet om Netflix' 22. juli-innspilling tidligere. Flere i skjærgården rundt Håøya mistet barna sine på Utøya.

– Hadde ikke Forsvaret godkjent dette fra før, og hadde jeg fått henvendelsen tidligere, hadde jeg nok bedt dem om å ta filminnspillingen i den svenske skjærgården, eller et annet sted, sier rådmann Toril Eeg i Nøtterøy kommune til Dagbladet.

Innspillingen foregår i Oslo og Vestfold seks uker framover. Første innspillingssted av serien med arbeidstittel «Norway» er Håøya i Nøtterøy kommune. Forsvaret eier og disponerer eiendommene på øya.

Eeg fikk først beskjed om innspillingen 25. oktober da hun fikk en epost fra produksjonsselskapet. Eposten inneholdt blant annet informasjon om hvor de skal filme.

I tillegg skrev de at de skal være diskré, at de er klar over prosjektets sensitivitet og at de har tett kontakt med støttegruppa.

Rådmannen sier selskapet også lovte å sørge for informasjon til dem i området som trenger det.

– Jeg ble litt tatt på senga, men så meg nødt til å godkjenne. De fikk klarsignal søndag kveld, sier hun.

Populært