Begge Weinstein-brødrene anklaget for seksuell trakassering

Harvey og Bob Weinstein er begge anklaget for seksuell trakassering.
Harvey og Bob Weinstein er begge anklaget for seksuell trakassering. Foto: AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

TV-kanalen Spike network etterforsker anklager om at Bob Weinstein, broren til Harvey Weinstein, skal ha seksuelt trakassert en kvinnelig ansatt. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Amanda Segel, tidligere produsent av sci-fi serien «The Mist», sier Weinstein en rekke ganger kom med tilnærmelser som blant annet å invitere henne hjem til seg og til et hotellrom.

«The Mist» ble sendt på TV-kanalen Spike network, som etterforsker saken.

– Vi tar denne typen anklager på alvor, heter det i en uttalelse fra selskapet.

Segel sier tilnærmelsene begynte i juni 2016, og at Bob Weinstein ikke sluttet før hennes advokat kontaktet ham og sa hun ville slutte dersom han fortsatte.

I en artikkel i New York Times 5. oktober ble det hevdet at Bobs bror Harvey i en rekke tiår har trakassert kvinner seksuelt. En rekke kvinner, deriblant flere kjente skuespillere, har siden stått fram og anklaget ham for trakassering, voldtekt eller andre seksuelle overgrep.

Brødrene grunnla i 1979 selskapet Miramax Film, som de senere solgte for å starte et nytt produksjonselskap, The Weinstein Company. De har stått bak suksesser som blant annet «Pulp Fiction» og «Ringenes Herre». De har også vunnet de prestisjetunge prisene Oscar og BAFTA, og har vært nominert til Emmy et titall ganger.

Som følge av anklagene har Weinstein fått sparken fra sitt eget selskap og blitt kastet ut av Oscar-akademiet. I tillegg har fire av selskapets sju styremedlemmer nylig sagt opp.