Amedia lover å bevare Nettavisens egenart

Følg pressekonferansen direkte fra kl 10.00 der det redgjøres for Amedias kjøp av Nettavisen og Egmont.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Amedia kjøper de resterende 50 prosent av aksjene i Nettavisen, inkludert NA24, av Egmont. Avisen skal få beholde sin profil, lover Amedia-sjefen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den danske stiftelsen Egmont overtar blogg.no og magasinene Side2, Side3 og Nettavisen Livsstil. De to eierne vil ikke ut med hva kjøpesummen er, eller hvor mye avtalen verdsetter Mediehuset Nettavisen til.

Konsernsjef Are Stokstad i Amedia lover at Nettavisen skal få beholde sin profil.

– Alle lesere, brukere og annonsørene skal være trygg på at den Nettavisen de møter i morgen, er den samme som de møter i dag. Vi trenger ikke én nasjonal avis til som er som alle andre. Nettavisen skal ha den selvstendige stemmen som den har i dag, det er det som gir ekte mangfold, uttalte Stokstad under en pressekonferanse mandag formiddag.

Gunnar Stavrum fortsetter som sjefredaktør for Nettavisen og næringslivsavisen NA24.

– Det er veldig bra at Amedia har kjøpt Nettavisen med den profilen den har. Vi skal fortsette å være akkurat slik vi er nå, hvor det er høyt under taket og hvor vi er villig til å ta de kontroversielle diskusjonene, sier Gunnar Stavrum.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Egmont tar over bloggerne

Amedia og Egmont har i ni år eid halvparten av aksjene hver av Mediehuset Nettavisen, som har vel 1,1 millioner daglige lesere og en omsetning på 138 millioner kroner.

Nå har eierne signert en intensjonsavtale som betyr at Amedia blir 100 prosent eier av Mediehuset Nettavisen, som fremover vil konsentrere seg om nyheter, sport, økonomi, politikk og meninger gjennom nettavisen.no og NA24.

De øvrige forretningsområdene blir heleid av Egmont. Dette gjelder magasinene Side2 og Side3, NA Livsstil samt bloggvirksomheten.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi driver med lidenskap

– Det er fornuftig å rendyrke rollene. Amedia driver med nyheter og sport. Vi driver med målgrupper, interesser, hobbyer, pasjoner og lidenskap i ulike målgrupper, sier administrerende direktør Espen Asheim i Egmont Publishing

Av Nettavisens rundt 90 ansatte vil nå rundt en tredel bli med over til Egmont, anslår Stavrum.

Amedia er i dag eid av Amediastiftelsen, etter at Sparebankstiftelsen DNB i fjor kjøpte majoritetsandelene i aviskonsernet fra LO og Telenor.

Splittingen skal ha effekt fra 1. januar 2018. Men Nettavisen vil likevel vise innhold fra Egmonts blogg.no og magasinene ut hele neste år.