Filmprodusent Harvey Weinstein sparket etter trakasseringsanklager

En av Hollywoods største filmprodusenter, Harvey Weinstein, har fått sparken etter å ha fått flere anklager om seksuell trakassering rettet mot seg.

En lokal TV-reporter i Los Angeles, Lauren Sivan, snakker ut om trakasseringen hun sier hun opplevde fra Weinstein.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Weinstein tok fredag ut permisjon fra The Weinstein Company etter at The New York Times publiserte en artikkel med en rekke anklager mot produsenten dagen før.

I en uttalelse fra firmaets styre søndag viste de til ytterligere informasjon som har kommet fram i lyset de siste dagene. Dette skal ha ført til at Weinstein har fått sparken.

En av Hollywoods mest kjente filmdirektører Harvey Weinstein. Foto: Charles Sykes / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
En av Hollywoods mest kjente filmdirektører Harvey Weinstein. Foto: Charles Sykes / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Anklager

Artikkelen som ble publisert forrige uke, omhandlet blant annet anklager fra skuespiller Ashley Judd. Også tidligere ansatte hos The Weinstein Company og produsentens tidligere firma Miramax, kom med anklager om seksuell trakassering. Anklagene skal gå flere tiår tilbake i tid.

Weinstein sendte ut en pressemelding torsdag hvor han erkjente å ha skapt «mye smerte», og ba om «en ny sjanse». I tillegg har filmprodusenten og hans advokater kritisert artikkelen i flere uttalelser og intervjuer. Men avisen har tilbakevist kritikken.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi er overbevist om nøyaktigheten i vår rapportering. Weinstein var klar over situasjonen og fikk kommentert de spesifikke anklagene i vår artikkel før den ble publisert. Vi publiserte faktisk hele svaret hans, sa en talsmann for The New York Times i en pressemelding.

Verken Weinsteins advokater eller firmaets talsmann har så langt valgt å kommentere sparkingen.

The Weinstein Company

Sammen med broren Bob startet Weinstein filmproduksjon- og distribusjonsselskapet Miramax i 1979 som de solgte til The Walt Disney Company for 80 millioner amerikanske dollar i 1993. I 2005 startet de sitt eget firma, The Weinstein Company.

Brødrene Weinstein har merittliste som få andre Hollywood-produsenter kan vise til. De står bak suksesser som «Pulp Fiction», «Ringenes Herre», «Gangs of New York», «Inglourious Basterds» og «Good Will Hunting».

De har vunnet de prestisjetunge prisene Oscar og BAFTA, og har blitt nominert til Emmy et titalls ganger.

Weinstein-brødrene sto også bak norske Morten Tyldums «The Imitation Game» fra 2015.