Ekteparet Trump står over prestisjetung prisutdeling

USAs president Donald Trump og hans kone Melania står over utdelingen av Kennedy Center Honours i desember.
USAs president Donald Trump og hans kone Melania står over utdelingen av Kennedy Center Honours i desember. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

USAs president Donald Trump og hans kone Melania melder at de står over årets Kennedy Center Honours. Det er fjerde gang på 40 år at en president uteblir.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Prisen deles ut i Det hvite hus i desember hvert år til en scenekunstner for deres livslange bidrag til amerikansk kultur.

– Presidenten og førstedamen har besluttet å ikke delta i årets aktiviteter for å la prisvinnerne feire uten politiske distraksjoner, heter det i en uttalelse fra Det hvite hus lørdag, ifølge The New York Times.

Det er fjerde gangen siden utdelingen startet i 1978 at en sittende president uteblir fra utdelingen. I 1994 sto Bill Clinton over fordi han var på vei til en konferanse i Budapest, George H.W. Bush sto over i 1989 fordi han deltok i et toppmøte på Malta med Mikhail Gorbatsjov, mens Jimmy Carter måtte utebli i 1979 på grunn av gisselkrisen i Iran.

Les også: Schwarzenegger retter pekefingeren mot Trump etter rasisme-utspill

En del av prisvinnerne hadde allerede meldt avbud til gallaarrangementet i Det hvite hus i forbindelse med utdelingen. Gallaen er nå avlyst.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– I lys av den sosialt splittende og den moralsk nedbrytende veien som vårt nåværende lederskap har valgt å følge, og for å følge de prinsippene som jeg og så mange andre har kjempet for, melder jeg avbud på invitasjonen til mottakelsen i Det hvite hus, sa den 86 år gamle prisvinnende danseren og koreografen Carmen de Lavallade torsdag.

Hun er kjent som den første afrikansk-amerikanske ballerinaen som danset i New Yorks Metropolitan Opera.

Les også: Moren til drapsoffer i Charlottesville nekter å snakke med Trump