Elling-comeback for forfatter Ingvar Ambjørnsen

Forfatter Ingvar Ambjørnsen gjør comeback med nye bøker om Elling.
Forfatter Ingvar Ambjørnsen gjør comeback med nye bøker om Elling. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Forfatter Ingvar Ambjørnsen er i gang med flere bøker om romanfiguren «Elling,» og nå kan også leserne følge med på Elling på Facebook. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Ja, jeg er i gang med flere bøker om Elling. Både jeg og forlaget håper på en ny bok i 2018, sier forfatter Ingvar Ambjørnsen i en pressemelding fra Cappelen-Damm.

«Elling» er hovedpersonen i en bokserie på fire skrevet av den norske forfatteren Ingvar Ambjørnsen. Den første romanen kom ut i 1993, den siste i 1999. Bøkene handler om livet til karakteren Elling, en litt pussig outsidertype som sliter med å finne sin plass i samfunnet. Ambjørnsen har blitt rost for humor og dyp innsikt i menneskesinnet.

Forfatteren skriver på bloggen « Forlagsliv » at han egentlig trodde Elling-karakteren var død for ham i 1999 da han skrev det han trodde skulle være den siste boka, «Elsk meg i morgen.» Forfatteren hadde en samtale med en person som ønsket at han skulle blogge for en blogg-portal. Ambjørnsen ville ikke blogge for portalen, men her dukket ideen om Elling som en blogger.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Aktuelt: Ingvar Ambjørnsen om livet med kols: – Det er ikke noe å akke seg over

Nå lanseres nå Elling som spaltist på Forlagsliv, bloggen til Cappelen-Damm. Karakteren får også en egen Facebook-gruppe, kalt «Elling-nytt.»

Romanene om den ensomme Elling ble hyllet av både kritikerne og publikum, og stakk av med priser som Brageprisen, Bokhandlerprisen og Riksmålsprisen. Det er også blitt laget flere filmer og teaterstykker av de fire bøkene.