Michael Nyqvist er død

Artikkelen fortsetter under annonsen

En av Sveriges mest kjente skuespillere, Michael Nyqvist, er død 56 år gammel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi må i dag meddele den sørgelige nyheten at skuespilleren og forfatteren Michael Nyqvist er død etter en tids sykdom, heter det i en kunngjøring fra familien.

Michael Nyqvist er død, 56 år gammel. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Michael Nyqvist er død, 56 år gammel. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Nyqvist var tilknyttet Kungliga Dramatiska Teatern i Stockholm og spilte opp gjennom årene også i en rekke filmer og TV-serier.

Nyqvist spilte blant annet rollen som journalisten Mikael Blomkvist i den såkalte Millenium-trilogien basert på kriminalromanene til Stieg Larsson, «Menn som hater kvinner», «Jenta som lekte med ilden» og «Luftslottet som sprengtes».

Innsatsen i disse filmene resulterte i flere roller i Hollywood for Nyqvist, blant annet i filmene «Mission: Impossible – Ghost protocol» og «John Wick». Han hadde også en rolle i den amerikanske TV-serien «Counterpart».

Nyqvist spilte også i den norske filmen «Kautokeino-opprøret» og vant opp gjennom karrieren en rekke priser for sin innsats på teaterscenen og filmlerretet.

Den siste prisen fikk han i januar 2017 da han mottok den svenske Guldbaggen for beste mannlige birolle i filmen «Den allvarsamma leken».