Arne Garvang er død

Arne Garvang døde torsdag. Dette bildet av ham ble tatt i januar 2005 i forbindelse med presentasjonen av vårens bokutgivelser på Aschehoug forlag. Garvang leste da fra sin bok "Muffe 2".
Arne Garvang døde torsdag. Dette bildet av ham ble tatt i januar 2005 i forbindelse med presentasjonen av vårens bokutgivelser på Aschehoug forlag. Garvang leste da fra sin bok "Muffe 2". Foto: Knut Falch / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Skuespilleren, musikeren og forfatteren Arne Garvang er død, 68 år gammel. Han var best kjent for rollen som Pelle i «Pelle Parafins Bøljeband».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Familien opplyser til NRK at Garvang gikk bort torsdag etter å ha vært alvorlig syk.

– Det har vært et sjokk for hele familien. Men de siste dagene har vi opplevd veldig mye varme fra de nære rundt oss, som vet at vi er i en vanskelig situasjon, sier Marianne Krogness, som var gift med Arne Garvang.

Krogness forteller til NRK at Garvang var innlagt på Ullevål sykehus de siste dagene, og at familien fikk tid til å ta farvel.

Allsidig karriere

Garvang hadde en lang og allsidig karriere bak seg som skuespiller, musiker og forfatter. Mange husker ham nok best fra rollen som Pelle i Tramteatrets «Pelle Parafins Bøljeband». Krogness var også med i Tramteatret.

– Tramteatret var viktig for oss i alle år, også da vi ikke sto på scenen sammen, sier hun.

Den politiske teatergruppa ble startet i 1976 og lagt ned ti år senere.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Arne var en av grunnpilarene i Tramteatret. Dette er veldig sørgelig. Han ble bare 68 år. Det er på mange måter en bauta som er borte, sier Terje Nordby, manusforfatter for Tramteatret, til NRK.

Forfatter

Arne Garvang er i de senere år best kjent som forfatter. Han ga ut flere barne- og ungdomsbøker og står bak serien om Muffe. Den siste boka han ga ut, var kriminalromanen "En helt tilfeldig forbrytelse".

Garvang var født og bosatt i Oslo.

I mai døde Anne Nyutstumo, som også var med i Tramteatret. Nyutstumo, eller Ragna Rekkverk som var karakteren hennes i Bøljebandet, ble 59 år gammel.