Meny

Aktor: Cosby utnyttet sin berømmelse

Bill Cosby (t.v.) utenfor rettsbygningen i Norristown utenfor Philadelphia mandag. Foto: Matt Rourke / AP

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Denne mannen utnyttet sin makt og berømmelse, sa aktor da rettssaken mot den overgrepsanklagede tidligere TV-stjernen Bill Cosby begynte.

Over 50 kvinner har de siste årene stått fram og anklaget Cosby for overgrep som strekker seg tilbake til 1960-tallet, men det er kun én av anklagene som har ført til tiltale.

Mandag begynte saken hvor 79-åringen står tiltalt for å ha forgrepet seg seksuelt på en kvinne i 2004. Kvinnen, Andrea Constand, skal ha blitt dopet ned før overgrepet angivelig skjedde.

Aktor i saken beskyldte Cosby for å ha brukt sin «makt og berømmelse» og en metode han hadde brukt flere ganger før. Den gikk angivelig ut på å sette unge kvinner i en tilstand hvor de ikke kunne motsette seg seksuelle handlinger.

Constand var ikke selv i retten i Norristown utenfor Philadelphia mandag. Men en av de andre kvinnene som har rettet lignende anklager mot Cosby, var sakens første vitne.

Hun gråt da hun fortalte om et overgrep som skal ha funnet sted på et hotell i 1996.

Cosby og Constand inngikk forlik i en sivil rettssak i 2006, men saken ble gjenopptatt i fjor da nye beviser kom fram. I den forrige saken innrømte 79-åringen å ha gitt kvinnen noe han beskrev som allergimedisin før de hadde samleie.

Den tidligere TV-stjernes forsvarere mener at hans kjendisstatus og utenomekteskapelige seksuelle forhold har gjort ham sårbar for falske anklager om overgrep.

Populært