Ibsenprisen til stykket «Vår ære/vår makt»

Tore Vagn Lid og Cecilie Løveid ble onsdag tildelt den nasjonale Ibsenprisen 2017. Her er de to avbildet da de vant Heddaprisen 2016 i kategorien Beste scenetekst for tekstarbeid til "Vår ære/vår makt". Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Tore Vagn Lid og Cecilie Løveid ble onsdag tildelt den nasjonale Ibsenprisen 2017. Her er de to avbildet da de vant Heddaprisen 2016 i kategorien Beste scenetekst for tekstarbeid til "Vår ære/vår makt". Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tore Vagn Lid og Cecilie Løveid ble onsdag tildelt den nasjonale Ibsenprisen 2017 for stykket "Vår ære/vår makt".

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tore Vagn Lid og Cecilie Løveid ble tildelt prisen på 150.000 kroner under en festkveld på Ibsenhuset i Skien. Stykket hadde urpremiere ved Den Nationale Scene i Bergen 29. januar 2016.

I juryens begrunnelse står det at vinnerstykket er et drama med tekstmontasje som bærende prinsipp, skrevet av Lid og Løveid, med Nordahl Griegs "Vår ære og vår makt" fra 1935 som forelegg og springbrett.

Årets pris er den tredje for Løveid, som også vant i 1999 og 2015.

Lid og Løveids stykke beskrives som en tekst med en særegen energi og vilje og juryen bemerker måten de dramaturgiske elementene er flettet sammen på.

– Til tross for et utall montasjer og perspektivvridninger, fremstår verket helstøpt, med én stemme, heter det i begrunnelsen.

Ibsenprisen ble opprettet av Skien kommune og delt ut første gang i 1986. I tillegg til pengebeløpet, består prisen av en statuett laget av Nina Sundbye. Prisen deles ut årlig til en dramatisk tekst som har hatt urpremiere eller norgespremiere ved et profesjonelt norsk teater i løpet av foregående kalenderår.

De andre nominerte til prisen var tekstene "1930 – Diktatoren" av Yngve Sundvor og "La deg være" av Arne Lygre.