Meny

NRK-pioneren Jarle Høysæter er død

Jarle Høysæter er død. Her er han fra NRKs TV-studio i 1968. Foto: NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NRKs kommentatorlegende Jarle Høysæter er død. Han ble 83 år gammel.

Høysæter var en av TV-pionerene i NRK-sporten. Han kommenterte blant annet femmila under VM i 1966. Stemmen hans ble en klassiker da hele Norge ventet spent på at Gjermund Eggen skulle komme seg ut av skogen og bli synlig i TV-ruta.

I 1969 kommenterte Høysæter også NRKs aller første tippekamp fra engelsk fotball. Tippekampen ble en institusjon på norsk TV.

– Jeg skulle kommentere den første kampen og samtidig skrive under på kontrakten med de engelske rettighetshaverne dagen før. Det viste seg at det var umulig å få kommentatorlinjer hjem. Jeg måtte reise hjem og kommentere kampen fra studio i Oslo. Det gikk det også, men det var ganske forsmedelig å måtte reise hjem fra England. Det var ikke særlig moro, sa Høysæter til NTB da Tippekampen fylte 40 år i 2009.

Fra Marienlyst ble den historiske TV-overføringen fra England mellom Wolverhampton og Sunderland kommentert.

– Jeg husker den trange fødselen det hele hadde. Det var fullt av utfordringer å få det til. Vi hadde en redsel hver lørdag for om vi fikk bilder og lyd fram. Spørsmålet var om vår utsendte kommentator kunne gjøre jobben, eller om reserven hjemme måtte kommentere med de sparsomme opplysningene han hadde. Det er faktisk spenningen rundt dette jeg husker aller best, sa Høysæter.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært