Falsk «Justin Bieber» fikk nakenbilder av barn

Superstjernen Justin Bieber har en enorm hærskare av fans. I Australia er en mann siktet for å ha utnyttet hundrevis av dem ved å utgi seg for Bieber på nett. Her fra Bieber-konsert i Oslo Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Superstjernen Justin Bieber har en enorm hærskare av fans. I Australia er en mann siktet for å ha utnyttet hundrevis av dem ved å utgi seg for Bieber på nett. Her fra Bieber-konsert i Oslo Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En australsk 42-åring som utga seg for å være Justin Bieber, er siktet for over 900 overgrep etter å ha lurt mindreårige til å sende ham nakenbilder.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mannen skal siden 2007 ha brukt sosiale medier som Facebook og Skype til å utgi seg for å være popidolet fra Canada overfor barn i en rekke land. Torsdag ble han siktet for mer enn 900 seksuelle overgrep mot barn:

– Etterforskere har gransket mannen som utga seg for å være Justin på nett i den hensikt å få tak i spesifikke bilder av unge barn, opplyser politiet i delstaten Queensland øst i Australia.

Universitetsforeleser

Den siktede mannen er ansatt ved Queensland University of Technology i Brisbane, der han underviser i juss.

Etterforskningen har allerede ført til at mannen var siktet for en rekke seksuelle overgrep mot barn under 16 år. Nå er siktelsen kraftig utvidet. Saken er blitt avslørt som følge av tips fra amerikanske og tyske myndigheter.

– Etter en grundig gjennomgang av mannens datamaskin er han siktet for ytterligere 931 tilfeller av overgrep mot barn, heter det i pressemeldingen fra politiet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ukjent antall barn

Australsk politi opplyser at 157 barn rundt omkring i verden rammet, deriblant 50 i USA og seks i Australia, ifølge BBC. Det er ikke oppgitt hvilke land de 101 andre angivelige ofrene kommer fra.

Siktelsen inkluderer voldtekt, upassende oppførsel mot barn, produksjon av overgrepsmateriale og bruk av kommunikasjonstjenester for å utnytte barn og spre ulovlig materiale.

Bieber har, tross mye negative omtale de siste årene, fremdeles en enorm hærskare av fans blant barn og unge, såkalte "Beliebers". Politiet betegner omfanget av saken som forferdelig.

– Det at så mange barn kunne tro at de kommuniserte med denne kjendisen setter søkelyset på behovet for en alvorlig gjennomgang av hvordan vi som samfunn utdanner barn i nettvett, sier en av etterforskerne, Jon Rouse.