Meny

Debattant og fjas

Rolness om feminister, hatet mot Hege og Jens Pikenes

Kjetil Rolness liker å peke på ømme punkt, ikke lage faenskap eller provosere for provokasjonens egen skyld. Foto: Mimsy Møller

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det napper i trådene på Facebook. Da blir Kjetil Rolness glad.

Kjetil Rolness har på seg ulvesmilet. De brede kinnbeina buler. Øynene er svarte som blekk.

– Takk for en hyggelig invitt, sier han, føyer seg lydig etter fotograf Møllers ordre om å sette seg i badekaret som står midt i rommet i suiten på hotell Grims Grenka. Og kveler et gjesp.

– Du må ha meg unnskyldt om jeg er litt trøtt, men jeg skulle til å legge meg i går kveld, og tenkte: nå må jeg ikke åpne Mac’en og gå inn på Facebook. Men så sprakk jeg, og så ble klokka 02.00 på natten.

En gang i tida, før han begynte å gå bananas på Facebook, gikk han for å være en hyggelig mann som var opptatt av stil og interiør. Nå freser folk bare noen nevner navnet hans. Noen ganger går det så heftig for seg i spaltene at han får verbal juling fem ganger før frokost, og facebookavhengigheten sørger for at han ikke får av seg slåbroken før lunsj. Det napper i trådene. 24.182 følgere skal ha sitt.

Les også: – Barnehagen ville snakke om faren for at datteren min kunne bli ertet på grunn av vekta mi

– Jeg latterliggjør ikke

Siden han begynte å legge seg ut med halve Norge er han blitt beskyldt for å latterliggjøre motpartenes posisjoner, spesielt om de er feminister eller antirasister, eller bare er enige i den gode sak, les venstresiden.

– Jeg latterliggjør ikke. Jeg bare peker på standpunkter eller argumenter som er latterlige. Hehe. Og er ikke ut etter å ta noe personlig. Jeg tror jeg kan ta en øl med hvem som helst av mine meningsmotstandere etter en frisk debatt.

– Du er blitt en sur og streng og konservativ kverulant med årene?

– Sur? Jeg! Nå blir jeg forbanna!! Nei da, det blir litt mere alvor når man skriver om politikk enn estetikk. Og jeg tror de som tror alle som oppfatter meg som sur og streng er de som er uenige med meg. Problemet er at folk ikke greier holde seg til saken, alt ender med å handle om motiver og følelser. Jeg får iblant høre at jeg er sint og krenka, men sorry pal, jeg har ikke følt noen av de greiene der. Men jeg kan bli irritert når folk ikke holder seg til saken og bruker billige hersketeknikker i debatter.

Kjetil Rolness synes det var gøy å bli kåret til Norges best kledde. Foto: Mimsy Møller

Det forplikter ikke nok å være enig i en god sak?

– Det er som er så fint med å være god, er at du ikke trenger å vite noe. Du får et klapp på skulderen, bare fordi du engasjerer det på riktig side. Men hvis du virkelig vil hjelpe for eksempel flyktninger, så må du vite hva er den beste måten å hjelpe på. Da må du vite noe om verden og om konsekvenser. Og at ting koster penger. Det store beløpene som Norge – og enda mer Sverige – bruker på hjelpe noen få asylsøkere, kunne FN brukt på hjelpe mange flere, i større nød.

Feminismen er et favorittema, han mener likestillingskampen anses som en kvinnesak og at mediene er forutinntatte om kjønnsmakt. Og nevner i en kommentar at statsminister, finansminister, partileder, LO-leder og NHO-leder er kvinner.

– Føler du deg som et offer for vaginalstaten?

– Absolutt ikke. Å leve under et feministisk diktatur. Nei. Det er forferdelig tullete å si at feminister har makten i Norge. Men det er åpenbart at feminister har makten over forståelsen av maktbalansen mellom kjønn. Det å definere, analysere og tenke politikk i forhold til kjønn – det vil jeg si at feministene har veldig stor makt over. Og den makten er jeg villig til å pirke borti.

– Hvilke ting da?

– Alt mulig. Lønnsgapet. Glasstaket. Alle klagene på dårlig kjønnsbalanse, der man på automatikk antar at kvinner er blitt diskriminert, uten at man har dokumentert det. På dette feltet er det mye faktafeil og mange misforståelser av hva fakta betyr.

Les også: – Jeg har et hakk i hodet som ikke gror – et minne om Arne Myrdal

– Hvorfor er det sånn?

– Fordi vi er lært til å tenke at kvinner er det svake gruppen i forhold til menn. Og det eneste riktige er å stille seg på den siden, for på den motsatte siden er det ubehagelig å stå, der får du mye vind i håret.

– Ja vel?

– Og jeg liker litt vind i håret.

– Du mener at du liker å provosere? Så outrert!

– Jeg liker å peke på ømme punkt, ikke lage faenskap eller provosere for provokasjonens egen skyld. Når noe er åpenbart, men ikke blir sagt går jeg gjerne først og sier det. For eksempel at EAT-prosjektet til Gunhild Stordalen er litt uspiselig. Jeg får faktisk flere positive tilbakemeldinger enn kjeft. Men det er alltid noen – gjerne etablerte meningsytrere i norsk offentlighet – som er glade i å slå tilbake. Hvis jeg skriver om rasisme for eksempel, kommer alle de proffe antirasistene på banen. Jeg ville blitt mer bekymret om de ikke reagerte, for da hadde jeg sagt noe jeg ikke trengte å si.

Les også: Kristopher Schau om lillebror Aleksander: – Han bare var der, som et forstyrrende element

«Djevelkvinnens advokat»

I 2015 markerte han seg som selve «djevelkvinnens advokat» da han skrev kommentaren «Hatet mot Hege», om Hege Storhaug i Dagbladet. Kommentaren satt sinnene i kok, og endte i et munnhoggeri om faktafeil, muslimhat og rasisme.

– Hvorfor gidder du å gå i forsvar for Hege Storhaug?

– Da hun kom med den siste boka si virket det som om det var en konkurranse i å finne overdrivelser og faktafeil i den. Fangsten var egentlig mager. Ingen hengte seg opp i relevant faktastoff, som dette etter hvert så berømte videoklippet fra Islam Net der Fahad Qureshi, leder i Islam Net står og spør forsamlingen om straffemetoder, en grotesk affære som Storhaug skildrer i boka. Storhaug blir ikke invitert til å debattere den i Dagsnytt 18. Men et halvt år etter blir lyden av videoklippet spilt på nettopp Dagsnytt 18, som det skulle være en nyhet. DA blir folk opprørt. Både hun, Unni Wikan og Amal Aden har pekt på viktige ting som skjer i det norske samfunnet. Istedenfor å lytte har man har valgt å fokusere på Storhaugs overdrivelser og feiltakelser, plukke ut negative eksempler, og gjøre det til hele historien. Det er klassiske grep i stigmatisering, også innenfor rasismen.

– Hvordan er det å bli satt i bås med det såkalte facebook-høyre, rasister og nazister?

– Utgangspunktet for kommentaren var akkurat dette. Å fortelle hvordan en kvinne som sier mye som åpenbart er riktig og viktig, og som mange kan støtte, er blitt en paria.

– Jeg syns hun virker litt overspent og nifs, jeg.

– Selvfølgelig ser også jeg at hun er krakilsk og rigid, en korsfarer på godt og vondt. Men at det skal være grunn nok til å si at hun ikke har noe i norsk offentlighet å gjøre, og at hun bør settes til side? Det får en til å undre mer på hva kritikerne til Hege Storhaug driver på med, enn hva Hege Storhaug driver med, fordi kritikken blir gåtefull.

Les også: – Når man er en yngre kvinne, blir man i alle fall sett som sexobjekt

– Jeg var ganske raddis

Langt tilbake i tid, lenge før vattnisser, kjerringer og godhetstyranner overtok styringa totalt i de snakkende klasser, var Rolness på nippen til å bli et radikalt fyrtårn selv, solid plassert til venstre i politikken. Han hadde flyttet sørover fra Harstad for å gå på Buskerud folkehøyskole, ifølge han selv en skikkelig raddisfolkehøyskole.

– Jeg var ganske raddis da, ja. Jeg var for væpna revolusjon i en uke, før jeg tok til fornuften. Hvis du var ung, samfunnsbevisst og kritisk, så var det egentlig ikke noe annet sted å gravitere mot den gangen. Venstresiden hadde en slags vitalitet i 1980.

– Hva skjedde?

– Ja, hva skjedde? Jeg beholdt min vitalitet, mens venstresiden mistet sin «sa han, og lo og ristet på skuldrene lik Jon Almaas i Nytt på nytt», sier han på sitt utvannede harstadmål.

Senere bestemte han seg for å studere sosiologi. Men den som trodde han fikk utviklet sitt debattalent blant akademikerne på Blindern får tro om igjen. Rolness’ sylskarpe, retoriske sverd ble finslipt et helt annet sted, i hovedstadens mørke bakgater, brune puber og barer og en loftsleilighet på Majorstua, der han hang sammen med folk som ikke var skikket til annet ærlig arbeid enn å høre på musikk og skrive om det.

– Min inngangsport til hovedstadskulturen og skribentyrket var rett og slett det som etter hvert ble bilaget i herværende avis – Nye Takter, sier han stolt.

– Redaksjonen besto av Gerd Johansen, som var redaktør, og mange penner som har gjort seg gjeldende i ettertid, folk som Geir Rakvaag, Asbjørn Bakke, Anders Giæver, Torgrim Eggen. Og Jostein Pedersen, som skrev om Prince i Nye Takter før noen andre i Norge. Det var veldig kult og stas å bli innlemmet i den staben som 21-åring.

– Du har selvsagt ingen journalistutdannelse?

– Nei. Og før den tid fantes det jo ikke noen musikkjournalistmiljø i Norge, så dette var noe helt nytt. Samtidig som det skjedde mye i musikken, med punken der alle kunne plukke opp en gitar å starte band, kunne plutselig hvem som helst som ønsket det også plukke opp pennen og begynne å skrive. Du trengte liksom ikke ha gått den faste ruta via lokalpressen og sånn.

Sine første artikler skrev han for hånd, og leverte manuskriptet til redaktøren. Og utviklet formuleringsevnene og en personlig stil.

– Vi var ikke en samstemt gjeng der man bare skulle gli inn, det var en evig kamp om hvem som hadde den kuleste smaken, den skarpeste pennen. Man skulle ha sin greie, litt sånn som det er å spille i band. Så jeg sto med en fot der og en på Blindern, men endte med å feste med Nye Takter-journalistene, på Roskilde, Londonturer og hjemme hos Asbjørn Bakke i hans legendariske loftsleilighet på Majorstuen der vi hang i takbjelkene til den lyse morgen. En utmerket skriveskole.

Les også: «Dere har skyld dere også, Lan Marie og Raymond!»

Jens Pikenes

Det må ha vært her, på tampen av åttitallet at hans alter ego, smørsangeren og rockestjernen Jens Pikenes, ble født.

– Nå skal det sies at jeg forsøkte meg først – og med lite hell – med et band som spilte melankolsk gitarpop. Vi varmet opp for Holy Toy på Betong og Chateau Neuf, og ble senere booket som oppvarmer for Nico i Vikateateret, men ble oppløst. Som en gjenreisning av popstjernedrømmen valgte jeg å gjøre en gåseøynekarriere, og byttet ut dypfølte, egenskrevne tekster med smektende coverlåter. Mange vil si at Jens Pikenes er en tøysekarriere, og jeg vil ikke nødvendigvis krangle på det. Men så lenge man kan ha et superproft band i ryggen og et stort og hengivent publikum foran seg i salen på julekonsertene, så er det ingen dårlig erstatning.

Med Rolness’ dragning mot dandyisme og stil skulle det bare mangle at han ikke hadde sin egen Dorian Grey, den skjønne, ekstroverte posøren som aldri blir gammel, som får sosiologen til å se ut som hans fattige normcore-fetter.

– Er Jens Pikenes en ironisk figur?

– Nå er du inne på et dypt, filosofisk definisjonsspørsmål. Jeg har alltid undret meg over ideen om at enten er du ironisk eller så er du alvorlig. Spesielt når det gjelder musikk. Det er åpenbart at skillelinjene er vage, likevel man kan ikke ha overlappinger av følelser.

– Hvordan da?

– Du kan bli dypt rørt av en sang du egentlig hater, eller som du føler deg flau over å like. Jeg ville ta sjangere og låter som hadde et dårlig rykte, løfte dem opp til de store, lidenskapelige høyder. Ikke for å drite det ut, for dette er fantastisk herlige låter med massevis av sentimentalitet, melodiøsitet og frekkhet som lokker fram smil og latter. Jeg hadde aldri gjort det hvis ikke dette var musikk jeg hadde et hjerte for.

Selv er han smakfullt kledd med smale jeans, marineblå kardigan, rosa skjorte og stripete slips. På føttene: konjakkfargede boots.

– Bootsene er second hand fra New York. Slipset og skjorten kjøpte jeg brukt i Göteborg. Slipset kostet ti kroner. Jeg håper det ser dyrt ut? spør han, og legger til før jeg rekker å svare:

– Jeg syns det er morsomt å handle brukt, både som sivilist og som Jens Pikenes.

Å rehabilitere noe som er blitt ufortjent uglesett, bedrive en redningsaksjon for vulgariteten, er fortsatt en oppgave han tar på alvor.

– Selv om det er blitt mer stuerent å like såkalt lavkultur er det fortsatt ting det ikke er lov å like. Som ferdighus, dansebandmusikk og dameromaner.

– Og «50 Shades Of Grey»?

– Ja. Den blir for populær. Den mangler «litterær kvalitet». Og hva så? Kanskje den er ment å fungere som pornografi? Da har den sitt berettigelse i funksjonen og effekten. Akkurat som dansebandmusikk. Kritiserer du et danseband for å mange originalitet og kompleksitet i musikken sin, så har du ikke skjønt poenget. Men slik holder man på når det gjelder erotisk film og litteratur. Jeg har til dags dato ikke sett en eneste journalist gå ut offentlig og si at en film eller et bilde er bra fordi det er seksuelt opphissende. «Jeg blir faktisk kåt av dette.» Det går det ikke an å si.

– Hvorfor ikke?

– Fordi det fortsatt er vulgært å bli kåt. Og det ekstra vulgært å bli kåt av noe som er estetisk plumpt.

Sex, løgn og videofilm

Med snert og timing skal imaget bygges. Denne uka, bare noen dager før 8. mars har han skrevet et facebookinnlegg om et nyåpnet sexdukke-bordell i Barcelona. Han spør om dette kan kalles prostitusjon og eventuelt bli rammet av sexkjøpsloven, og om det dreier seg om den ultimate objektiveringen av kvinnen. Følgerne har tatt det med humor og fatning, sex provoserer ikke like mye som før, og i hvert fall ikke like mye som i 2003, da Rolness ga ut boka «Sex, løgn og videofilm. Et usladdet oppgjør med mytene om porno.», som han skrev i forordet var en møkkajobb i sannhetens tjeneste, der målet var å avsløre at motstandere i alle år hadde spredt ren propaganda om sjangeren.

– Porno var i mange år hovedsaken til kvinnebevegelsen. Jeg tror ikke motstanden i dag er like stor som den var, men argumentene fra pornodebatten bruker fortsatt i debatten om prostitusjon og stripping.

– Kan vi regulere synden?

– De som støtter loven er kanskje ikke så naive at de tror de kan utrydde prostitusjonen, men tenker at dersom loven bare kan påvirke holdninger litt, så har den hatt sin misjon. Det er jo det de sier. Alle andre argumenter som handler om tvang og vold er irrelevante fordi de handler om ting som allerede er ulovlige. Og hvorfor en lov bare mot kjøp og ikke mot salg?

– Hva med moral?

– Moral er ikke gangbart som argument lenger, isteden bruker man vikarierende argumenter som for eksempel trafficking. Man hevder at prostitusjon er lik vold. Det er en absurd utvanning av begrepet vold. Det blir jo det samme som å si at voldtekt er sex. Dette er en abstrakt ordlek. Og de virkelig ofrene for kriminalisering av sexkjøp – de prostituerte selv – er det få av sexkjøpsmotstanderne som bryr seg om.

– Hvem bryr de seg om da?

– Seg selv, sin egen politiske organisasjon, sitt parti eller de signaler de er fornøyde med å sende ut. Jeg oppfatter det som en lov som gir seg ut for å beskytte kvinnene men gjør det stikk motsatte. De forfølges av politiet, kastes ut av leiligheter, sendes ut av landet, selv om de har papirene i orden. Utlendingsloven, hallikparagrafen og sexkjøpsloven virker sammen – mot de prostituerte, og for moralistene og feministene.

Han er ikke spesielt tungt prisbelønnet. Han har fått Gullpennen. Og 20 år tidligere: prisen som Norges best kledde mann. – Hvilken setter du høyest?

– Vel, det var nå gøy å være Norges best kledde, og komme hjem til Wenche Foss og skifte på hennes soverom.

– En jålebukk fra provinsen kommer ikke nærmere glamour enn dette?

– Du, det var et lite øyeblikk der som var ganske uglamorøst, men jeg vet ikke hvor nøye jeg skal komme inn på det

– Åh ja, hun tok av seg parykken?

– Hun tok av seg noe helt annet. Å stå der som magister i sosiologi da var surrealistisk.

– Selv for Jens Pikenes?

– Han kom ikke til orde. For første gang i sin karriere måtte han dyrke rollen som lytter.

Saken er først publisert på Dagsavisen

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
21:29 Tre av de evakuerte fra cruiseskipet er alvorlig skadd21:28 Trump truer potensielle IS-rekrutter med døden21:24 Stavanger får søke om sjakk-VM i 202021:16 Knivstikking på fest i Sørumsand21:11 VGs egen gransking er «like rundt hjørnet»21:07 Evakueringen av cruiseskipet på Hustadvika vil ta hele natten20:56 En ting sto mellom ham og den tyske kulen20:46 SOHR: Over 200 barn drept i offensiven mot IS20:35 Kilder: Boeing har oppdatert programvare for 737 MAX20:30 Styrmann tatt i promillekontroll – mistet jobben og dømt til fengsel20:19 Ektepar: – Vi er veldig takknemlige19:56 Over 100 sivile skal ha blitt drept i landsby i Mali19:47 Et frakteskip har fått motorstans og slagside i Hustadvika19:32 En hardt skadd i helikopterstyrt på øy i Kragerø19:14 Massemønstring mot brexit i London19:00 Passasjer rystet etter å ha blitt evakuert fra cruiseskip18:49 Fræna, Molde og Kristiansund kommuner bistår evakuerte cruiseskipspassasjerer18:04 Evakuerte cruisepassasjerer kjøres til Molde og Kristiansund17:54 Johannes Thingnes Bø slo Fourcades rekord etter ny Kollen-seier17:45 Viking Sky droppet Bodø på grunn av uvær fredag17:27 Oljeopprøret uteble på Senterpartiets landsmøte17:20 Klæbo med ny seier etter Bolsjunovs stavbrekk17:16 Store taubåter er på vei for å trekke cruiseskipet17:09 Minst elleve drept i angrep i Somalias hovedstad16:58 Tusenvis protesterer i gule vester i Frankrike16:48 De første 100 cruisepassasjerene er evakuert i land16:28 Venezuelas landslagssjef truer med å slutte etter bragdseier16:27 Senterpartiets ledertrio gjenvalgt til stående applaus16:24 LSK snudde og vant målrik serieåpning16:01 Kuzmina historisk etter overlegen seier på jaktstarten i Holmenkollen15:57 Ingen tatt av snøskred i Tromsdalen15:31 Omtrent 200 beboere var evakuert på grunn av brann på Gjøvik14:49 VM i Skreifiske avlyst på grunn av uvær14:49 Første distansetap for Johaug - spurtslått av Nilsson14:48 Fisker skal ha skutt mot båt i Bergen14:48 Senterparti-applaus for pelsdyrnæringen14:17 Afghanistan: Fire drept og over 30 såret i angrep14:15 Ungdomspolitikere følte seg truet av VG-journalist14:15 Tyver med gravemaskin stjal MC-er i Mysen14:14 – Forbudet mot pelsdyrnæringa brudd med fritt Norge siden 181413:45 Ola Borten Moe: Oljeoverfloden visker ut sammenhengen mellom verdiskaping og velferd13:19 Norwegian droppet ekstra varsellampe i MAX-flyene12:58 Over 600 døde etter syklon12:42 USA-støttede opprørere erklærer seier over IS i Baghouz11:48 Politiet håper å avhøre mannen som ble skutt på Skjetten11:40 Sp-utvalg vil vingeklippe Riksrevisjonen09:42 Tom Egeland plasserte ti gisler på en trikk i Oslo sentrum09:32 Forsker tar til orde for å endre klimaregnskapet i landbruket09:19 Blodapparat trekkes fra markedet09:15 May varsler brexit-avstemning kun hvis hun mener hun får nok støtte08:42 Roboter skal få autorisasjon som finansrådgivere08:30 Voldtektssiktet mann tiltalt i lignende sak08:27 Mann alvorlig skadd i knivstikking på Nøtterøy08:19 Regjeringen vil ikke heve pliktarven så mye som først varslet06:54 Stor snøskredfare flere steder i landet06:54 26-årig kjenning av politiet mistenkt for angrep på 77-årig prest06:15 Flere fjelloverganger stengt på grunn av uvær06:01 Dette skjer i dag05:54 Moske gjenåpnet i Christchurch05:38 Dette skjedde i natt04:40 To sykloner treffer Australia04:33 Saksbehandlingstiden i politiet øker04:06 Frankrike slår hardere ned på «gule vester»-protester03:35 Kina stanser import av rapsfrø fra Canada03:29 62 døde etter eksplosjon på kjemisk fabrikk i Kina02:16 Minst 26 døde i bussbrann i Kina02:11 59 tyske IS-tilhengere og nesten 60 barn i varetekt i Syria01:37 New Zealand forbyr manifest knyttet til moskéangrep01:17 Trumps stanser nye Nord-Korea-sanksjoner01:05 Universitetsansatte mottok kollegers private meldinger etter operatørfeil00:07 Mueller anbefaler ikke ytterligere siktelser etter Russland-granskningen23:47 Mann siktet for drapsforsøk på politimann23:08 U21-landslaget slapp inn åtte mål22:56 England banket Tsjekkia etter Sterling-hattrick22:07 Mueller har levert sluttrapport om Russland-granskingen21:40 USA med rekordunderskudd i februar21:18 Overgrepsdømt prest ble engelsklærer i Den dominikanske republikk20:48 Trump langer ut mot europeiske bilprodusenter20:27 Mann med øks skutt av politiet på Skjetten20:24 To uker varetekt for korrupsjonssiktet i Nortura-saken20:23 Menn pågrepet etter vandalisering av moskeer i Birmingham20:03 Johannes Høsflot Klæbo vant sprinten i Québec19:16 Forskere skal ha avslørt Jupiters ukjente reise19:13 Norwegian droppet ekstra varsellampe i MAX-flyene19:03 Trump hevder IS-områdene i Syria er gjenerobret18:45 E6 på Dovre stengt etter vogntogvelt18:08 Arnstad ut mot regjeringens stille, byråkratiske sentralisering18:00 Trump vil ha valgkamprådgiver inn i sentralbankstyret17:30 Prest knivstukket i kirke i Canada17:28 Johannes Thingnes Bø vant skiskyttersprinten i Kollen og tangerte Fourcades verdenscuprekord17:09 Terrorofre hedret i Oslos største moské17:03 Tysk politi mener å ha avverget terrorangrep16:57 Fysikere får tiden til å gå baklengs i en kvantedatamaskin16:49 Trumps Golan-utspill vekker sterke reaksjoner16:35 Utrecht-siktet sier han var alene om angrep16:35 Hydro om cyberangrepet: Fortsatt alvorlig situasjon16:30 Bonde nektet å ha dyr etter vanskjøtsel16:13 Tusk om brexit: – Håpet er det siste som dør16:11 Kunstnerne bak Black Box-teateret krever erstatning15:52 PR-veteran lite imponert over VGs håndtering
Siste nytt
21:29NorgeTre av de evakuerte fra cruiseskipet er alvorlig skadd21:28VerdenTrump truer potensielle IS-rekrutter med døden21:24SportStavanger får søke om sjakk-VM i 202021:16NorgeKnivstikking på fest i Sørumsand21:11NorgeVGs egen gransking er «like rundt hjørnet»21:07NorgeEvakueringen av cruiseskipet på Hustadvika vil ta hele natten20:56LivetEn ting sto mellom ham og den tyske kulen20:46VerdenSOHR: Over 200 barn drept i offensiven mot IS20:35VerdenKilder: Boeing har oppdatert programvare for 737 MAX20:30ReisenyheterStyrmann tatt i promillekontroll – mistet jobben og dømt til fengsel20:19NorgeEktepar: – Vi er veldig takknemlige19:56VerdenOver 100 sivile skal ha blitt drept i landsby i Mali19:47NorgeEt frakteskip har fått motorstans og slagside i Hustadvika19:32NorgeEn hardt skadd i helikopterstyrt på øy i Kragerø19:14VerdenMassemønstring mot brexit i London19:00NorgePassasjer rystet etter å ha blitt evakuert fra cruiseskip18:49NorgeFræna, Molde og Kristiansund kommuner bistår evakuerte cruiseskipspassasjerer18:04NorgeEvakuerte cruisepassasjerer kjøres til Molde og Kristiansund17:54SportJohannes Thingnes Bø slo Fourcades rekord etter ny Kollen-seier17:45NorgeViking Sky droppet Bodø på grunn av uvær fredag17:27NorgeOljeopprøret uteble på Senterpartiets landsmøte17:20SportKlæbo med ny seier etter Bolsjunovs stavbrekk17:16NorgeStore taubåter er på vei for å trekke cruiseskipet17:09VerdenMinst elleve drept i angrep i Somalias hovedstad16:58VerdenTusenvis protesterer i gule vester i Frankrike16:48NorgeDe første 100 cruisepassasjerene er evakuert i land16:28SportVenezuelas landslagssjef truer med å slutte etter bragdseier16:27NorgeSenterpartiets ledertrio gjenvalgt til stående applaus16:24SportLSK snudde og vant målrik serieåpning16:01SportKuzmina historisk etter overlegen seier på jaktstarten i Holmenkollen15:57NorgeIngen tatt av snøskred i Tromsdalen15:31NorgeOmtrent 200 beboere var evakuert på grunn av brann på Gjøvik14:49NorgeVM i Skreifiske avlyst på grunn av uvær14:49SportFørste distansetap for Johaug - spurtslått av Nilsson14:48NorgeFisker skal ha skutt mot båt i Bergen14:48NorgeSenterparti-applaus for pelsdyrnæringen14:17VerdenAfghanistan: Fire drept og over 30 såret i angrep14:15NorgeUngdomspolitikere følte seg truet av VG-journalist14:15NorgeTyver med gravemaskin stjal MC-er i Mysen14:14Norge– Forbudet mot pelsdyrnæringa brudd med fritt Norge siden 181413:45NorgeOla Borten Moe: Oljeoverfloden visker ut sammenhengen mellom verdiskaping og velferd13:19ReiseNorwegian droppet ekstra varsellampe i MAX-flyene12:58VerdenOver 600 døde etter syklon12:42VerdenUSA-støttede opprørere erklærer seier over IS i Baghouz11:48NorgePolitiet håper å avhøre mannen som ble skutt på Skjetten11:40NorgeSp-utvalg vil vingeklippe Riksrevisjonen09:42LivetTom Egeland plasserte ti gisler på en trikk i Oslo sentrum09:32NorgeForsker tar til orde for å endre klimaregnskapet i landbruket09:19Helse og livsstilBlodapparat trekkes fra markedet09:15VerdenMay varsler brexit-avstemning kun hvis hun mener hun får nok støtte08:42NorgeRoboter skal få autorisasjon som finansrådgivere08:30NorgeVoldtektssiktet mann tiltalt i lignende sak08:27NorgeMann alvorlig skadd i knivstikking på Nøtterøy08:19PengerRegjeringen vil ikke heve pliktarven så mye som først varslet06:54NorgeStor snøskredfare flere steder i landet06:54Verden26-årig kjenning av politiet mistenkt for angrep på 77-årig prest06:15NorgeFlere fjelloverganger stengt på grunn av uvær06:01NorgeDette skjer i dag05:54VerdenMoske gjenåpnet i Christchurch05:38NorgeDette skjedde i natt04:40VerdenTo sykloner treffer Australia04:33NorgeSaksbehandlingstiden i politiet øker04:06VerdenFrankrike slår hardere ned på «gule vester»-protester03:35VerdenKina stanser import av rapsfrø fra Canada03:29Verden62 døde etter eksplosjon på kjemisk fabrikk i Kina02:16VerdenMinst 26 døde i bussbrann i Kina02:11Verden59 tyske IS-tilhengere og nesten 60 barn i varetekt i Syria01:37VerdenNew Zealand forbyr manifest knyttet til moskéangrep01:17VerdenTrumps stanser nye Nord-Korea-sanksjoner01:05NorgeUniversitetsansatte mottok kollegers private meldinger etter operatørfeil00:07VerdenMueller anbefaler ikke ytterligere siktelser etter Russland-granskningen23:47NorgeMann siktet for drapsforsøk på politimann23:08SportU21-landslaget slapp inn åtte mål22:56SportEngland banket Tsjekkia etter Sterling-hattrick22:07PolitikkMueller har levert sluttrapport om Russland-granskingen21:40PengerUSA med rekordunderskudd i februar21:18VerdenOvergrepsdømt prest ble engelsklærer i Den dominikanske republikk20:48PolitikkTrump langer ut mot europeiske bilprodusenter20:27NorgeMann med øks skutt av politiet på Skjetten20:24NorgeTo uker varetekt for korrupsjonssiktet i Nortura-saken20:23VerdenMenn pågrepet etter vandalisering av moskeer i Birmingham20:03SportJohannes Høsflot Klæbo vant sprinten i Québec19:16VerdenForskere skal ha avslørt Jupiters ukjente reise19:13NorgeNorwegian droppet ekstra varsellampe i MAX-flyene19:03VerdenTrump hevder IS-områdene i Syria er gjenerobret18:45NorgeE6 på Dovre stengt etter vogntogvelt18:08PolitikkArnstad ut mot regjeringens stille, byråkratiske sentralisering18:00PolitikkTrump vil ha valgkamprådgiver inn i sentralbankstyret17:30VerdenPrest knivstukket i kirke i Canada17:28NorgeJohannes Thingnes Bø vant skiskyttersprinten i Kollen og tangerte Fourcades verdenscuprekord17:09NorgeTerrorofre hedret i Oslos største moské17:03NorgeTysk politi mener å ha avverget terrorangrep16:57VerdenFysikere får tiden til å gå baklengs i en kvantedatamaskin16:49PolitikkTrumps Golan-utspill vekker sterke reaksjoner16:35VerdenUtrecht-siktet sier han var alene om angrep16:35NorgeHydro om cyberangrepet: Fortsatt alvorlig situasjon16:30NorgeBonde nektet å ha dyr etter vanskjøtsel16:13PolitikkTusk om brexit: – Håpet er det siste som dør16:11NorgeKunstnerne bak Black Box-teateret krever erstatning15:52KulturPR-veteran lite imponert over VGs håndtering
Populært