PriceWaterhouseCoopers beklager Oscar-tabbe

Faye Dunaway og Warren Beatty avsluttet Oscar-festen med å dele ut prisen for beste film - med feil konvolutt. PwC har tatt på seg ansvaret. Foto: Chris Pizzello / AP / NTB scanpix
Faye Dunaway og Warren Beatty avsluttet Oscar-festen med å dele ut prisen for beste film - med feil konvolutt. PwC har tatt på seg ansvaret. Foto: Chris Pizzello / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Revisorfirmaet PwC tar på seg ansvaret for tabben som førte til at "La La Land" feilaktig ble utropt som vinner av beste film under nattens Oscar-utdeling.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PriceWaterhouseCoopers (PwC) har siden har siden 1934, på vegne av Academy of Motion Picture Arts and Sciences (the Academy), ledet stemmeavgivningsprosessen under Oscar-utdelingen. To PwC-partnere er de eneste som kjenner vinnernes identitet før de ropes opp på scenen, skriver firmaet på sine hjemmesider.

Nå tar firmaet på seg skylden for at filmveteran Warren Beatty fikk med seg feil konvolutt da Oscar-prisen for beste film skulle dels ut i natt. Feilen førte til at "La La Land" ble utropt til prisvinner, før brøleren ble rettet opp. Prisen gikk i realiteten til "Moonlight".

– Vi beklager på det sterkeste overfor "Moonlight", "La La Land", Warren Beatty, Faye Dunaway og Oscar-publikummet for feilen som ble gjort forut for utdelingen av prisen for beste film. Vi er i gang med å undersøke hvordan dette kunne skje, skriver firmaet i en uttalelse.

Det ble likevel et skikkelig prisdryss for "nesten-vinneren", som tok med seg seks utmerkelser fra Oscar-utdelingen.

Les også: Oscar-show avsluttet med pinlig tabbe

Oscar-kvelden preget av Trump-kritikk

Første Oscar til muslimsk skuespiller

Personvernpolicy