Gjeve priser til Emma Stone og Denzel Washington

Emma Stone var blant prisvinnerne under Screen Actors Guild Awards. Foto: Jordan Strauss / AP / NTB scanpix.
Emma Stone var blant prisvinnerne under Screen Actors Guild Awards. Foto: Jordan Strauss / AP / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Denzel Washington og Emma Stone ble hedret for beste hovedrolleprestasjoner da det amerikanske skuespillerforbundet Screen Actors Guild arrangerte sin årlige prisfest.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stone fikk prisen for innsatsen i «La La Land», en rolle hun også er Oscar-nominert for, mens Washington ble hedret for rollen i «Fences». Komediedramaet «Hidden Figures» stakk av med prisen for beste rollebesetning.

Prisutdelingen var preget av helgens store sak i USA: president Donald Trumps ordre om visumstans og innreiseforbud for statsborgere fra enkelte land. Flere prisvinnere brukte talerstolen til å markere sin motstand.

– Siden jeg elsker dette landet, er jeg forferdet over landets skavanker. Dette innreiseforbudet er en slik skavank, og det er uamerikansk, sa Veep-skuespiller Julia Louis-Dreyfus, som var på scenen for å motta prisen for beste kvinnelige skuespiller i en komiserie.

Kveldens konferansier Ashton Kutcher åpnet showet med å sende en hilsen til alle dem som måtte være strandet på flyplasser som følge av forbudet.

– Vi elsker dere, og vi ønsker dere velkommen, sa han.

Screen Actors Guild Awards regnes som en god pekepinn på hvilke filmer som kan hevde seg under Oscar-utdelingen. Hele vinnerlisten ligger ute på nettsidene til prisutdelingen.

Personvernpolicy