Meny

Ni av ti avisredaktører er menn

Gard Steiro, som denne uken tar over som sjefredaktør i VG etter Torry Pedersen, er en av flere menn i toppen av norske medier. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I landets femti største dagsaviser er det bare fem kvinnelige sjefredaktører. Pinlig lavt, mener Anniken Huitfeldt (Ap).

En gjennomgang Dagsavisen har gjort viser at det er få kvinner i toppen av norske medier. Blant Norges ti største dagsaviser er det bare én kvinnelig sjefredaktør, og blant de femti største er det fem kvinner. For øvrig styres de store kringkasterne NRK, TV 2 og P4 av menn, samt mediekonsernene Schibsted, Polaris, Amedia, Mentor Medier og Aller.

Tidligere likestillingsminister Anniken Huitfeldt (Ap) kaller kvinneandelen «pinlig lav».

– En så enorm skjevhet må være resultat av en systematisk forskjellsbehandling. Sjefene i norske aviser i dag kommer fra en generasjon der det var like mange gode kvinnelige som mannlige journalister. Nå ser vi at det bare er mennene som blir løftet til topps, sier hun.

Populært