Meny

Torry Pedersen gir seg som sjef i VG

Torry Pedersen fotografert da han tok over etter Bernt Olufsen som VG-redaktør i 2011. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tradisjonen tro skjer tronskiftene i VG uten dramatikk og redaktørjakt. Fra mandag overtar nyhetsredaktør Gard Steiro (40) som toppsjef etter Torry Pedersen (59).

– I VG har vi tradisjon for at redaktørskiftene skjer internt. Det skjedde første gang da Bernt Olufsen ble redaktør i 1994. Det skjedde også da jeg overtok for ham i 2011. Det skjer også nå når Gard overtar for meg, sier Torry Pedersen til NTB.

Onsdag ble skiftet av sjefredaktør og administrerende direktør annonsert på et allmøte i VG. Gard Steiro har bare vært nyhetsredaktør i VG siden høsten 2015. Han kom fra stillingen som sjefredaktør i Bergens Tidende.

– Gard er journalistisk meget kompetent. Han har bidratt til å løfte oss journalistisk i de snart halvannet årene han har vært her. Gard er så ung at han har vokst opp med det digitale. Det er vesentlig når vi går framover. Han har stått i stormen som toppleder i Bergen og har forstått at omstilling og nyutvikling er viktig i mediebransjen. Han er veldig godt kvalifisert for oppgaven, sier Torry Pedersen.

– Rett kandidat

– I Gard får VG en usedvanlig sterk publisist og dyktig leder. Han har de siste årene demonstrert en unik evne både til å lede redaksjoner i omstilling og løfte journalistikken. Gard er utvilsomt den rette kandidaten til å ta over som toppsjef i vårt største mediehus, sier konsernsjef i Schibsted Norge, Didrik Munch i en pressemelding

– Journalistikken avgjør

Gard Steiro sier han er ydmyk over sitt nye ansvar og understreker at det er store sko som skal fylles etter Torry Pedersen.

– VG går etter forholdene veldig godt. Strategien framover har jeg vært med på å utforme sammen med Torry Pedersen, så jeg har ikke ambisjoner om å endre kursen over natten, sier Gard Steiro til NTB.

VGs evne til å bevare posisjonen blant leserne er ifølge den nye sjefredaktøren helt avhengig av å styrke journalistikken.

– Vi er avhengig av god økonomi for å lage god journalistikk. Det blir helt avgjørende for VG at vi klarer å styrke journalistikken, at vi klarer å sette dagsorden og levere relevant innhold, sier Steiro.

Hans forrige sjef blir nå styreleder i VG Aftenposten, Bergens Tidende, Stavanger Aftenblad og Fædrelandsvennen. Torry Pedersen skal nå lede Schibsteds publisistiske virksomhet i Norge.

– Å være toppsjef i VG har tatt all min tid og tankeraft og jeg er sjefredaktør fram til søndag kveld. Overordnet vil det handle om at vi klarer å utnytte de publisistiske ressursene vi har i Schibsted på en mest mulig effektiv måte. Men jeg har ikke satt meg mer inn i oppgavene enn det, sier Pedersen som har vært redaksjonell leder i VG siden 1988.

Torry Pedersen:

* Norsk journalist og redaktør.

* Administrerende direktør i VG siden 2008, ansvarlig redaktør samme sted siden mars 2011.

* Har innehatt ulike lederstillinger i VG siden 1988

* Startet sin journalistiske karriere i Fredriksstad Blad og har også vært ansatt som journalist i Dagbladet.

* Utdannet diplomøkonom fra BI.

* Født 28. september 1957

(Kilde: Store norske leksikon)

Populært