Meny

Seierstad topper boksalget

Åsne Seierstad gjør det skarpt med «To søstre», som er en storselger og vant Bragepris. Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Åsne Seierstads «To søstre» ligger øverst på listen over solgte bøker i 2016, og slår dermed NATOs generalsekretær Jens Stoltenbergs «Min historie».

– Hun har klart å skrive en bok som alle er opptatt av. Hun treffer bredt i opinionen og i det politiske miljøet, sier forlagssjef Anne Gaathaug i Kagge Forlag til Finansavisen. «To søstre» var i begynnelsen av desember oppe i et opplag på 100.000 eksemplarer, sju uker etter at den utkom. Ifølge avisen nærmer Seierstad seg 5 millioner kroner i inntekter fra boken.

Stoltenbergs selvbiografi «Min historie» er så langt trykket i et opplag på 60.000. Inntektene er ikke kjent, da Stoltenberg har fremforhandlet en spesialavtale med Gyldendal – noe som skapte sterke reaksjoner da det ble kjent i oktober.

Innen skjønnlitteratur er det Jon Michelets «En sjøens helt: Brennende skip» som troner med et opplag på 69.000 bøker.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært