Meny

Ny borgerlig avis vil søke pressestøtte

Nils August Andresen sier Minerva starter egen borgerlig nettavis 5. desember. Arkivfoto: Erlend Aas / NTB SCANPIX Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minerva starter en ny borgerlig nettavis 5. desember. Tidsskriftet håper på å få to millioner kroner i pressestøtte

– Mange deler av det norske politiske livet har publikasjoner som dekker samfunnet fra deres ideologiske ståsted i en bred avistradisjon. Det mangler på borgerlig side. Vi vil lage en fullspektret avis som kan fylle det rommet, sier redaktør Nils August Andresen i det liberalkonservative tidsskriftet til Klassekampen.

I dag består Minerva hovedsakelig av kommentarer. Selv om avisen lanseres 5. desember, kommer den først i gang for fullt på nyåret.

Totalt skal redaksjonen bestå av seks årsverk fordelt på cirka ti personer. Budsjettet er på fem millioner kroner for neste år, og flere har bidratt med midler, blant dem skipsreder Felix Tschudi, Westerdals-eier Nicolai Løvenskiold og finansmann Johan H. Andresen.

Redaktør Andresen forteller at avisa vil søke om å få produksjonsstøtte, bedre kjent som pressestøtte. Han håper at støtten vil utgjøre mellom 1,5 og 2 millioner kroner.

Det er ikke mulig å få pressestøtte før avisen har vært i drift et helt år. Dermed blir 2018 det første året Minerva kan søke.

Populært