Skuespilleren Robert Vaughn er død

Den amerikanske skuespilleren Robert Vaughn fotografert under en utstilling i New York i juni 2014. Foto: Eduardo Munoz / Reuters / NTB scanpix
Den amerikanske skuespilleren Robert Vaughn fotografert under en utstilling i New York i juni 2014. Foto: Eduardo Munoz / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den amerikanske skuespilleren Robert Vaughn, best kjent for sin rolle i «Mannen fra U.N.C.L.E.», er død, 83 år gammel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vaughn var omgitt av familien sin da han døde i New York fredag etter å ha blitt syk av akutt leukemi, opplyser hans manager Matthew Sullivan til BBC. Vaughn var kjent som skuespiller både på teaterscenen, TV-skjermen og filmlerretet.

For rollen som den hemmelige agenten Napoleon Solo i TV-serien «Mannen fra «U.N.C.L.E.» fra 1960-tallet ble han nominert to ganger til Golden Globe.

Oscar-nominert

Skuespilleren Robert Vaughn fotografert i 1982 Foto: Richard Drew / AP
Skuespilleren Robert Vaughn fotografert i 1982 Foto: Richard Drew / AP

For rollen som krigsveteranen Chester A. Gwynn i «The Young Philadelphians» i 1959 ble Vaughn nominert til Oscar for beste mannlige birolle.

I senere tid var han på skjermen i 47 episoder av det britiske TV-dramaet «Hustle» mellom 2004 og 2012.

«De syv uovervinnelige»

Vaughns mest kjente filmrolle var sannsynligvis som en av de syv innleide revolvermennene i den klassiske westernfilmen De syv uovervinnelige (The Magnificent Seven).

Vaughn var i mange år medlem av Det demokratiske partiet. Han var også aktiv i ulike fredgrupper som ble opprettet under Vietnamkrigen.