Sjelden mulighet for de rikeste: Munch-maleri auksjoneres bort

Se video.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Auksjonshuset Sotheby's anslår at tilslaget for Edvard Munchs maleri « Pikene på broen» vil bli i overkant av 50 millioner dollar når det går under hammeren.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det kjente maleriet auksjoneres bort i New York mandag 14. november, og Sotheby's anslår altså at tilslaget vi ligge på over 50 millioner dollar eller rundt 411 millioner norske kroner etter dagens kurs.

Det finnes 12 utgaver av maleriet, til dels med skiftende figurgrupper.

– Vi ser ikke så kjente Munch-malerier på auksjon så ofte. Munch var en såpass suksessfull kunstner i sin levetid, så mange av hans verk står utstilt på museer, sier en svært begeistret salgssjef ved Sotheby's i New York, Jeremiah Evarts, og fortsetter:

– Han var aldri nødt til å selge for å overleve, så at et så kjent Munch-maleri skal auksjoneres bort er utrolig sjeldent.

Les også: Einsteins skinnjakke solgt på auksjon

Auksjonshuset har solgt en hel del av Munchs arbeider de siste tjue årene, og i 2012 ble et «Skrik»-maleri det dyreste solgt på auksjon noensinne da det gikk for 120 millioner dollar.

I juni i år auksjonerte de bort et «Skrik»-trykk fra samlingen til Olaf Schou i London. Det var priset til mellom 9,4 og 14,1 millioner kroner, men gikk for hele 18,5 millioner kroner.

Les også:

Hårlokk fra Bowie auksjoneres bort

Staten krever Munch-kunst fra «Onkel Skrue»

Rosa diamant solgt for en kvart milliard kroner