Nordisk råds filmpris til Joachim Trier

Regissøren Joachim Trier (til v.) og manusforfatter Eskil Vogt fotografert i Cannes der «Louder Than Bombs» var med i hovedkonkurransen.
Regissøren Joachim Trier (til v.) og manusforfatter Eskil Vogt fotografert i Cannes der «Louder Than Bombs» var med i hovedkonkurransen. Foto: Dag Kjørholt / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Regissør Joachim Trier kunne hente hjem nok en pris da han tirsdag kveld mottok Nordisk råds filmpris 2016 for «Louder Than Bombs».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Regissøren er tildelt prisen i København sammen med manusforfatter Eskil Vogt og produsent Thomas Robsahm.

– «Louder Than Bombs» er en skarp, oppfinnsom og visjonær film om en familie som går i oppløsning i årene etter morens og hustruens død. Joachim Trier og hans team har stått for en kunstnerisk bedrift, som er uttrykk for fortellerkunst på et helt nytt plan, skriver juryen i sin begrunnelse, og legger til at filmen før bli fast pensum på filmskoler over hele verden.

(Artikkelen fortsetter under)

Se filmtraileren til «Louder Than Bombs» her:

Tredje gang

Det var tredje gang Joachim Trier var nominert til prisen.

«Louder Than Bombs» hentet hjem hele fire priser under årets Amanda-utdeling tidligere i høst, og fikk også Filmkritikerprisen 2016.

– Det er en stor anerkjennelse for oss og resten av teamet som har vært med på å lage filmen, og vi er utrolig glade over at juryen valgte «Louder Than Bombs» som kandidat til Nordisk råds filmpris, sa Trier, Vogt og Robsahm i en felles uttalelse da de ble nominert til prisen tidligere i år.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

«Louder Than Bombs» hadde verdenspremiere i hovedkonkurransen i filmfestivalen i Cannes i mai i fjor. Det var da nesten 40 år siden sist en norsk film hadde vært med i kampen om Gullpalmen.

«Louder Than Bombs» er Triers første engelskspråklige film. Den er innspilt i New York med Jesse Eisenberg, Gabriel Byrne, Isabelle Huppert, David Strathairn og Amy Ryan i hovedrollene.

350.000 kroner

Filmen konkurrerte om den nordiske filmprisen med én film fra hvert av de øvrige nordiske landene: Sverige, Finland, Danmark og Island.

Prisen på 350.000 danske kroner ble overrakt under utdelingen av Nordisk råds priser i DR Koncerthuset i København tirsdag kveld.

Filmprisen ble i år delt ut for 13. gang. I fjor gikk den til den islandske filmen «Fúsi».