Operadirektøren går av

Nils Are Karstad Lysø fikk bare tre år som administrerende direktør i Den Norske Opera & Ballett. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Nils Are Karstad Lysø fikk bare tre år som administrerende direktør i Den Norske Opera & Ballett. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Administrerende direktør Nils Are Karstad Lysø går av som leder for Den Norske Opera & Ballett sommeren 2017. Styret beklager avgjørelsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lysø ble utnevnt som administrerende direktør i mars 2014.

– Styret beklager at Lysø sier opp sin stilling, men vi respekterer hans valg. Vi er glade for at han kom tidlig til oss med denne beslutningen, og arbeidet med å finne hans erstatter er allerede godt i gang, sier styreleder Anne Carine Tanum.

Ansatte i Den Norske Opera & Ballett ble informert i dag. Lysø sier at han har brukt sommeren til å vurdere sin yrkesmessige fremtid, og at det er bakgrunnen for valget.

– Mitt valg handler om hva jeg ønsker å jobbe med fremover, og jeg har kommet til at jeg vil tilbake til næringslivet, hvor jeg har min bakgrunn. Men før den tid skal jeg arbeide videre sammen med resten av organisasjonen her i Operaen, og gjøre mitt beste for en smidig overgang.

I fjor ble det klart at operasjef Per Boye Hansen ikke får fornyet sitt åremål når det utløpet sommeren 2017. Ifølge Aftenposten har det vært sterke konflikter ved Operaen de siste årene.