Chuck Berry (90) klar med nytt album

Rock'n'roll-legenden Chuck Berry er snart klar med nytt album. Her på scenen i Monaco i 2009. Foto: Eric Gaillard / Reuters / NTB scanpix
Rock'n'roll-legenden Chuck Berry er snart klar med nytt album. Her på scenen i Monaco i 2009. Foto: Eric Gaillard / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Rock'n'roll-legenden Chuck Berry er klar med sitt første studioalbum på 37 år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Albumet «Chuck» slippes i 2017, melder St. Louis Post-Dispatch. Det blir rock'n'roll-pioneerens første siden «Rock It» i 1979. Han er blant annet kjent for låter som «Johnny B. Goode», «Maybellene» og «Rock and Roll Music» og har vært en stor inspirasjonskilde for generasjoner av andre artister.

Berry fyller tirsdag 90, og har produsert albumet og skrevet mesteparten av materialet selv. Det er spilt inn i St. Louis-området.

– Albumet er dedisert til min kjære Toddy, sier Berry i en uttalelse, med henvisning til sin kone gjennom 68 år, Themetta Berry.

– Kjære, jeg holder på å bli gammel! Jeg har jobbet med albumet lenge. Nå kan jeg henge opp skoene, fortsetter 90-åringen.

Jimmy Marsala, som spiller bass i Berrys band, mener arbeidet med den nye utgivelsen har tatt lang tid fordi Berry ville forsikre seg om at låtene lever opp til forventningene.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Han har konstant arbeidet med nye ting, på fly, han har skrevet ned tekst, alltid hatt nye ideer – «la oss prøve det og det», sier Marsala.

Ifølge Berrys sønn, Charles Berry Jr., omfatter låtene alt fra drivende rockelåter til sjelfullt og tankevekkende materiale. Berrys talsmann Joe Edwards sier Berry sannsynligvis har pensjonert seg fra turnélivet – men føyer til at «alt kan skje».