Operaen varsler ytterligere kutt

Operahuset i Oslo i solnedgang. Foto: Berit Roald / NTB scanpix.
Operahuset i Oslo i solnedgang. Foto: Berit Roald / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den Norske Opera er misfornøyd med bevilgningene det legges opp til i statsbudsjettet for neste år og varsler ytterligere reduksjon i tilbudet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi er ikke glade for dette kulturbudsjettet. Vi får ytterligere en prosents reell reduksjon i bevilgningene. Dette er tredje år på rad med strammere rammer i statstilskuddet, sier administrerende direktør Nils Are Karstad Lysø i Den Norske Opera til Dagsavisen.

Operaen har lenge slitt tungt med høye pensjonskostnader, og selv om driften går i pluss med anslagsvis 120 millioner kroner i 2016, trekker pensjonskostnadene resultatet i minus.

– Med disse rammene går det mot flere repriser. Nå spiller vi «Madama Butterfly» for fjerde gang, sier Espen Langvik, som er tillitsvalgt for solistene i Operaen.

Operaen har hatt ti kunstneriske stillinger stående åpne som følge av trange rammer på 2016-budsjettet, i påvente av bevilgningene for neste år. Nå ser det ut til at disse stillingene ikke blir besatt.

– Vi har allerede redusert 15 fast ansatte solister til 10 på grunn av ansettelsesstopp. Nå er det lite håp om å få fylt disse stillingene igjen, sier Langvik.