Stjålne Van Gogh-malerier funnet hos italiensk mafia

Artikkelen fortsetter under annonsen

To Vincent van Gogh-malerier som ble stjålet i 2002 er funnet av italiensk politi under en aksjon mot en mafiagruppe i Napoli, opplyser Van Gogh-museet i Amsterdam.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Maleriene er funnet! Jeg trodde alt håp var ute og at jeg aldri kom til å ytre disse ordene, utbryter museets sjef Alex Rüger.

– Vi har ventet i 14 år på dette øyeblikket, legger han til.

De to maleriene, «"Sjøutsikt fra Scheveningen» fra 1882 og «Menigheten forlater den reformerte kirke i Nuenen» fra 1884 er i «relativt god stand» etter å ha fått noen små skader mens de ble stjålet, heter det i en uttalelse på museets nettsted.

Maleriene har en anslått verdi på flere titall millioner euro.

Italiensk politi opplyser at maleriene ble avdekket under en razzia som var del av en større aksjon mot Camorra-mafiaen i Napoli.

Malerienes ekthet er blitt bekreftet av en kunstekspert på vegne av italiensk politi. Det er uklart når maleriene blir sendt tilbake til Van Gogh-museet i Amsterdam.

To menn ble dømt til fengsel etter tyveriet i 2002. De hevdet å være uskyldige. Fram til nå fantes det ingen spor etter maleriene. Museet hadde utlyst finnerlønn på 100.000 euro.