Meny

«Game of Thrones» fikk Emmy for beste dramaserie

Produsentene David Benioff (t.v.) og D.B. Weiss tar imot prisen for Beste dramaserie, som gikk til «Game of Thrones». Foto: Mike Blake / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Game of Thrones», som var en av favorittene ved årets Emmy-utdeling, fikk prisen for beste dramaserie.

I tillegg til å bli kåret til beste dramaserie for andre år på rad, fikk HBO-suksessen «Game of Thrones» også priser for beste regi og beste manus for episoden «Battle of Bastards». Det gjør serien til den mestvinnende i Emmy Primetime-sammenheng noensinne, med hele 38 priser. Den er også mestvinnende i samme sesong, med 12 priser i fjor.

Den gamle serierekorden hadde komiserien «Frasier», som i sin tid sanket hele 37 Emmyer.

En annen favoritt, Julia Louis-Dreyfus, tok prisen for beste kvinnelige hovedrolle i en komiserie. «Veep» handler om visepresidentens liv og levnet i Det hvite hus, og Louise-Dreyfus spiller nettopp visepresidenten. Her hjemme er hun kanskje fortsatt best kjent for rollefiguren Elaine i «Seinfeld».

Den såkalte «true crime»-serie om «The people v. O.J. Simpson: American Crime Story» sikret seg hele fem priser søndag. Den vant både kategorien beste miniserie, og beste mannlige og kvinnelige skuespiller i en miniserie.

Sjangeren miniserie bød også på en pris til danske Susanne Bier for regien til «The Night Manager».

Populært