Meny

Besøk dinosaurene med Google

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Søkegiganten har inngått partnerskap med over 50 av verdens ledende naturhistoriske museum for å gi publikum verden rundt tilgang til deres samlinger - og dinosaurer, ikke minst.

Google lanserer tirsdag tjenesten «Natural History», med mer enn 150 interaktive historier fortalt av eksperter, 300.000 fotografier og videoer, og 30 virtuelle omvisninger.

Googles mobil-app Art and Culture kombinerer fra før «Street View» fra Google Maps, virtual reality og fotosamlinger fra 1.000 kulturinstitusjoner. I dag er samlingen utvidet med flere naturhistoriske utstillinger.

«Med bare noen få klikk kan du komme ansikt til ansikt med en 180 millioner år gammel kjempe, når datagrafikk henter den kolossale sjødragen frem fra fortiden», skriver Google i sin pressemelding.

Sjøuhyret Google viser til ble funnet i Dorset i Storbritannia, og dets fossile rester hører til Naturhistorisk museum i Londons samling. Det latinske navnet på udyret er Rhomaleosaurus. 3D-fremstillingen av dette kan granskes av publikum i 360 grader på de nye sidene.

Artikkelen fortsetter under bildet.Gratis

Den gratis tjenesten ble lansert tirsdag på nettstedet g.co/naturalhistory . Den kan også besøkes via appen Google Arts & Culture til iOS og Android. Tjenesten er tilpasset for Google Cardboard, en form for enkle VR-briller, men kan også benyttes uten.

Giraffatitanen fra Berlins naturhistoriske museum har fått tilsvarende databehandling som «sjødragen.» Med en høyde på 13 meter var den en av de høyeste dinosaurene, to ganger så høy som dagens giraffer.

I arbeidet med 3D-modellene har Googles datakunstnere samarbeidet med paleontologer og biologer, for å kle de bevarte skjelettene med «virtuell hud og kjøtt.» Modellene de kom frem til fikk godkjentstempel av en gruppe forskere.

Noen høydepunkter

Selskapet nevner noen av tingene man kan se i den digitale samlingen:

Google Cultural Institute er en avdeling som hjelper kulturinstitusjoner presentere sine utstillinger på nett. Tidligere har Cultural Institute dokumentert filmens historie, Nelson Mandelas tid som fange, jernteppets fall med mer. Blant partnerne i det nye naturhistoriske prosjektet er Natural History Museum (London), American Museum of Natural History (New York), the Museum für Naturkunde (Berlin) og flere dusin andre.

Øvrige kilder: Venture Beat

Populært