Netflix sender norsk sakte-TV

Netflix' abonnenter i engelskspråklige land kan fra denne helgen nyte norsk natur gjennom sakte-TV, som denne utsikten fra Bergensbanen. Foto: Sara Johannessen / NTB scanpix
Netflix' abonnenter i engelskspråklige land kan fra denne helgen nyte norsk natur gjennom sakte-TV, som denne utsikten fra Bergensbanen. Foto: Sara Johannessen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Netflix er i gang med sendingene av norsk sakte-TV til sine seere i engelskspråklige land. «For hvem trenger vel handling, karakterer og dialog», spør et amerikansk nettsted.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

11 sendinger ble tilgjengelig på Netflix før helgen, og nå kan blant andre amerikanere, briter og australiere bytte ut actionfylte serier med timelange sendinger av fyring på peisen, strikking, laksefiske og togturer, skriver Newsner og Quartz. Sistnevnte omtaler sendingene som «et av de mest bisarre fenomener på TV».

– Selv om det er lite kjent utenfor Europa, har sakte-TV fengslet seere i opprinnelseslandet med sendinger av hverdagslige hendelser filmet fra start til slutt.

Det er Thomas Hellum og Rune Møklebust fra NRK Hordaland som er skaperne bak sakte-TV-konseptet. Eventyret startet da en sjutimers togtur fra Bergen til Oslo i 2009 fikk én million seere, og siden har blant annet Hurtigrutas 135 timers reise ved kysten og syngingen av salmeboka fra perm til perm samlet folket til timelange sendinger på NRK.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus