Prince-gitar og Bowie-hår solgt på auksjon

En gul elgitar som tilhørte den nylig avdøde artisten Prince, er solgt på auksjon i Beverly Hills for 137.500 dollar. En hårlokk fra avdøde David Bowie er også solgt.

Salgsprisen for Prince-gitaren tilsvarer snaut 1,2 millioner norske kroner, og kjøperen er Jim Irsay, som eier det amerikanske fotballaget Indianapolis Colts. Bowies hårlokk ble solgt for 18.750 dollar, om lag 160.000 kroner.

Hårlokken ble i sin tid tatt vare på av en parykkmaker som deltok i arbeidet med å lage en voksfigur av Bowie ved Madame Tussauds i London.

Den gule Prince-gitaren ble laget på 1980-tallet av Minneapolis-produsenten Knut-Koupee Enterprises og ble brukt på en rekke konserter fram til midten av 1990-tallet, melder BBC.

Les også:  Prince døde av overdose opiater

Gitaren, som kalles «The Yellow Cloud», ble også brukt i studio og på musikkvideoer. Den ble brukt foran publikum siste gang i 1994 da gitarhalsen brakk under en fransk TV-sending. Siden ble gitaren reparert og deretter kun brukt i studio, og banet vei for Princes nye gitar «Symbol».

Irsay er kjent for å samle på musikkinstrumenter og eier eller har eid instrumenter som har tilhørt storheter som Bob Dylan, John Lennon og Grateful Deads Jerry Garcia. I desember skal han ha kjøpt et av Beatles-trommis Ringo Starrs trommesett for 2,1 millioner dollar.

Les også:  Hevder å være Princes sønn

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter.

Her finner du regler for kommentering.

Tor Strand, redaktør

Diskuter artikkelen her:

comments powered by Disqus

Hva kan vi bli bedre på?

Dine synspunkter er viktige i vårt kontinuerlige arbeid med å forbedre Startsiden. Derfor ber vi deg bruke cirka 3 minutter på en kort spørreundersøkelse.

Ja, jeg kan delta
Nei takk

Hilsen oss i Startsiden