NRK regner med å selge «Skam» til utlandet

«Skam» fikk tre priser under Gullruten-utdelingen nylig. Til stede var seriens hovedpersoner (bildet). Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
«Skam» fikk tre priser under Gullruten-utdelingen nylig. Til stede var seriens hovedpersoner (bildet). Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Den populære serien «Skam» kan bli solgt internasjonalt under navnet «Shame».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagbladet skriver at tyske Betafilm jobber med å selge serien internasjonalt under det engelske navnet. Ifølge Ole Hedemann i NRK, som jobber med prosjektet, kan et salg skje snart.

– Det er fortsatt litt tidlig å si noe om, men vi regner med et salg, sier han til avisen.

Les også: Kronprinsessen om Skam, tabuer og sin indre apekatt

Det som kan sette en stopper for et salg nå, er imidlertid seriens publiseringsteknikk, tror Hedemann. Serien publiseres i sanntid og har en egen blogg som har blitt oppdatert daglig.

– Mediehusene som eventuelt kjøper konseptet, må ha plattformer som gjør det mulig å publisere på denne måten også. Men det skjer mye på få år, så det vil nok bli mer interesse rundt det etter hvert, sier han.

Sesong to av serien ble avsluttet fredag. På det meste har serien hatt rundt en million seere. Serieskaper Julie Andem har bekreftet at hun jobber med sesong tre av serien.

Les også:

Marius Borg Høiby med i siste episode av «Skam»

Skam hylles for åpenhet om overgrep

Personvernpolicy