Meny

Gullpalmen til britiske Ken Loach

Den britiske regissøren Ken Loach smiler etter å ha mottatt Gullpalmen i Cannes søndag. Foto: Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norges håp under årets filmfestival, Anders Danielsen Lie, som spiller i den franske filmen «Personal Shopper», feller ingen tårer over at filmen han er med i, ikke vant den gjeveste prisen.

– Jeg er ikke skuffet, tvert imot veldig glad for at Olivier Assayas har vunnet regiprisen, sier Danielsen Lie til NTB.

For selv om det ikke vanket en gullpalme, så vant regissør Olivier Assayas prisen for beste regi for «Personal Shopper».

Den prisen deler han imidlertid med rumeneren Cristian Mungiu som står for regien på filmen «Graduation».

Annengangsvinneren Loach

Ken Loach vinner prisen for andre gang, forrige gang var i 2006 for «Vinden som ryster kornet» om den irske borgerkrigen. Den 80 år gamle regissøren er kjent for å lage filmer om de som havner utenfor.

– Vi må gi en beskjed om håp – vi må si at en annen verden er mulig, sa Loach i takketalen sin.

«I, Daniel Blake» er en dramafilm om fattigdom og krympende velferdsstater i Europa. Den handler om en snekker som prøver å få sosialhjelp etter et hjerteinfarkt, samtidig som en usynlig «beslutningstaker» sier at han er for frisk for stønad.

Øvrige vinnere

Prisen for beste mannlige skuespiller gikk til iranske Shahab Hosseini for hans rolle i filmen «The Salesman». Beste kvinnelige skuespiller ble filippinske Jaclyn Jose for sin hovedrolle i filmen «Ma' Rosa».

Filmen «Divines» om en ung fransk jente som kommer fra en brutal forstad og drømmer om å bli rik raskt, vant Camera d'Or-utmerkelsen for beste første film. Filmen er regissert av Houda Benyamiyna.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus