«Skam» vant tre priser under Gullruten

Hederprisen gikk til Anne Grosvold under Gullruten i Grieghallen fredag kveld. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Ungdomsserien «Skam» på NRK vant tre priser under årets utdeling av Gullruten i Bergen. Anne Grosvold fikk årets hederspris.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det er ikke tvil om at de har fenget både seerne og Gullrute-juryen, sa juryen da de unge skuespillerne i «Skam» gikk mot scenen for andre gang. Serien vant priser for beste TV-drama, beste nye programserie og årets nyskaping.

– Takk til alle de modige ungdommene som har snakket til oss og fortalt oss om historiene sine, behovene sine og sitt liv. Det er de som er «Skam» og dem skal vi takke i dag, sa prosjektleder Marianne Furevold-Boland.

Hovedrolleinnehaverne i «Skam» var for første gang på TV som seg selv da de presenterte vinneren av beste dokumentarserie. Prisen gikk til TV 2s «Petter Uteligger». Programmet vant også Publikumsprisen.

– Jeg er like nervøs som da jeg var da jeg dro hjemmefra og skulle ut på gata. Jeg er glad jeg står sammen med dem som har lagd serien. Takk, sa Petter Nyquist og tørket en tåre. Petter Nyquist levde 52 døgn på gata blant Oslos rusmisbrukere. På det meste hadde programmet 750.000 seere.

Årets hederspris gikk til Anne Grosvold.

Les også:

Anne Grosvold takker for seg etter 38 år i NRK

Anne Grosvold fant drømmejobben

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus