Karlsen: Ambisjonen må være å vinne Eurovision

Jan Fredrik Karlsen nådde ikke målet om at Norge skulle vinne Eurovision Song Contest i år, men ambisjonen er like fullt å vinne neste år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Agnete Johnsen og låten «Icebreaker» var ikke blant de ti som gikk videre fra torsdagens andre Eurovision-semifinale i Stockholm.

– Agnete leverte akkurat det hun skulle. Hun var på sitt beste og leverte til gull, rett og slett. Så det føles som en seier. Selv om vi ikke gikk videre, var det bare så kraftfullt, intenst og flott, sier Stig Karlsen, NRKs delegasjonsleder.

Les også: Agnete: – Jeg vant over meg selv i kveld

– Fikk oppfylt drømmen

– Hun fikk oppfylt drømmen sin. Hun fikk stå på scenen i den fullsatte Globen. Foran mange millioner mennesker i hele Europa sto hun og sang «Icebreaker», sier delegasjonslederen til NTB.

Musikkansvarlig Jan Fredrik Karlsen er også begeistret.

– Jeg var så stolt i går da jeg satt i den salen. Det var så rått, forteller han.

– Ambisjonen er fortsatt å vinne Eurovision Song Contest. Har du denne jobben, må du ha det som ambisjon, fortsetter han.

Les også: Agnete: – Har en god følelse

Tar snart imot bidrag

Karlsen sier han tar på seg all skyld for at Norge ikke gikk videre.

– Låten funket ikke godt nok til å komme til finalen. Så enkelt er det, sier han til Dagbladet.

Nå gleder han seg til å ta fatt på arbeidet med å finne artister til neste års norske finale.

– Er du keen på å være med i Melodi Grand Prix, ta kontakt. Send inn låten din. Har du noen tanker og visjoner om hvordan dette kan gjøre, bare send det til oss. Vi er lydhøre.

Til årets konkurranse kom det inn rundt tusen låter, noe som var nye rekord.

– La oss slå rekorden og få inn enda flere. Jo flere, jo bedre, sier musikkansvarlig Karlsen.

Da Agnete Johnsen møtte pressen for første gang under arrangementet sent torsdag kveld, fikk hun spørsmål om hun kan tenkes å delta igjen.

– Kanskje, man vet aldri, svarte 21-åringen.

Les også: Ivrig Agnete avsluttet låten for tidlig på øving

Vurderte aldri å trekke seg

Tidligere i år ble det kjent at hun utredes for en bipolar lidelse, og hun har hatt tunge tider fram mot konkurransen i Stockholm. Blant annet har hun droppet flere opptredener og annen markedsføring. Fram til torsdag har hun heller ikke gitt ett eneste intervju. Nå takker hun for alle støtteerklæringene.

– Folk har vært så snille og gode, og veldig støttende. Jeg setter enormt stor pris på det, sier Agnete til pressekorpset som møtte henne torsdag.

– Det går jo greit, men det går jo ikke kjempebra. Jeg kjemper videre, jeg sto på scenen, og jeg er på vei til å føle meg kjempebra, fortsatte hun.

Agnete fortalte at hun aldri vurderte å trekke seg fra konkurransen.

– Jeg var fast bestemt på å klare dette. Jeg har gledet meg så lenge, og man må presse seg selv for å klare å bli helt frisk, sa hun.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus