Meny

Melodi Grand Prix: Armenia får EBU-advarsel

Armenias Iveta Mukuchyan gikk tirsdag videre til finalen i Melodi Grand Prix i Stockholm. Landet har imidlertid fått en advarsel fra EBU fordi delegasjonen viftet med et forbudt flagg foran TV-kameraene under avstemmingen. Foto: Maja Suslin (TT News Agency / Reuters / NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Under tirsdagens semifinale i Eurovision valgte den armenske delegasjonen å vifte med et omstridt Nagorno-Karabakh-flagg. Nå får landet en advarsel.

Det er den europeiske kringkastingsunionen (EBU) som skriftlig irettesetter Armenia for brudd på konkurransens flaggregler, melder NRK.

«EBU og referansegruppen fordømmer bruken av flagget i semifinalen. Denne handlingen svekker Eurovision Song Contest som varemerke», heter det blant annet i advarselen.

Armenia kan diskvalifiseres fra årets konkurranse hvis landet bryter reglene en gang til.

Les også:  Ivrig Agnete avsluttet låten for tidlig på øving

«Vi mener dette er et seriøst regelbrudd, ettersom vi ikke skal kringkaste politiske budskap i Eurovision», står det videre i pressemeldingen.

Nagorno-Karabakh er konfliktfylt område i Kaukasus som tidligere var en autonom del av Aserbajdsjan, men med en armensk befolkning på 76 prosent. Konflikten rundt dette området har ført til et meget anspent forhold mellom Armenia og Aserbajdsjan.

Les også:   Eurovision snur: Publikum får likevel veive med samiske flagg

Etter den første semifinalen tirsdag gikk for øvrig Armenia og artisten Iveta Mukuchyan videre til finalen, mens nabolandet Aserbajdsjan ble slått ut.

Norske fans har fått lov til å benytte det samiske flagget under den andre semifinalen torsdag, der Agnethe Johnsen skal synge «Icebreaker», etter at EBU først nektet bruken av flagget, men ombestemte seg.

Les også:  Favoritten Russland videre etter første delfinale i Eurovision

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus