Ivrig Agnete avsluttet låten for tidlig på øving

Agnete gjennomførte en utmerket førsteprøve til semifinalen i Eurovision Song Contest. Med ett unntak: Hun glemte å synge de siste sekundene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norge er i den andre semifinalen torsdag. Tidlig onsdag kveld var alle de 18 landene som kjemper om de ti siste finaleplassene på scenen.

– Det var godt å komme i gang. For første gang så jeg alt satt sammen. Det er stilrent og kraftfullt. Hun kler å stå på den scenen, og du ser at hun koser seg. Så dette var en veldig god start på de generalprøvene vi skal ha, sier musikkansvarlig Jan Fredrik Karlsen.

– Man «tuner» alltid til siste sekund for å få den perfekte framførelsen. Så det er alltid noe å ta tak i og bygge videre på.

En god latter

Etter framføringen satt hele den norske delegasjonen igjen med en god latter.

– Det var akkurat som hun var ferdig med låten ti sekunder før låten var ferdig. Det husker vi etterpå, for å si det sånn, sier Karlsen med det sedvanlige store smilet.

Selv om den virkelige semifinalen for Norges del er torsdag, er det viktig at andre gjennomkjøring onsdag kveld sitter. Den danner nemlig basis for vurderingen til fagjuryene i de ulike landene – noe som utgjør 50 prosent av poengsummen.

– Noe handler det om å «vinne» semifinalen og være i topp ti. Og det har vi alle tanker om at vi kommer til å få til, sier Jan Fredrik Karlsen.

MGP-klubben: Så å si perfekt

President Morten Thomassen i den norske MGP-klubben var fornøyd med Agnetes framføring av «Icebreaker» onsdag.

– Dette var veldig bra. Hun gjennomførte så å si perfekt. Det var kanskje én tone som skurret, men ellers var det fantastisk framført. Hun ser i kameraet og leverer historien sin. Dette ser veldig bra ut. Agnete virker veldig trygg på scenen, sier Thomassen til NTB.

To favoritter

Han mener Ukraina og Australia – begge blant favorittene til å vinne hele konkurransen – leverte de beste framføringene i den første prøven onsdag kveld.

– Det blir veldig jevnt og kan komme mange overraskelser torsdag kveld når de ti landene som går til finalen ropes opp, sier Thomassen.

Danmark og deres trio Lighthouse X har han imidlertid ikke tro på. Tirsdag ble Finland og Island slått ut i den første semifinalen. Dermed er arrangørlandet Sverige med sin direktebillett til finalen så langt det eneste av de nordiske landene som er sikret plass der. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus