Agnete: – Det gjenstår noen justeringer

Se video fra Agnetes andre prøve her.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Artister fra hele 42 land er på plass i Stockholm for å gjøre seg klare til Eurovision Song Contest. Norske Agnete blir skjermet grunnet helseproblemer, men føler at hun er i rute.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den norske 21-åringen framfører «Icebreaker», som hun har skrevet sammen med svenske Gabriel Alares og britiske Ian Curnow, i den andre semifinalen torsdag. Dette er en personlig låt til en av hennes nærmeste venninner, som sliter med depresjon.

Tidligere i år ble det kjent at artisten fra Nesseby i Finnmark utredes for en bipolar lidelse, og hun har hatt tunge tider fram mot finalen i Stockholm. Blant annet har hun droppet flere opptredener og annen markedsføring. Det kan også innebære at Agnete ikke blir å se på noen av de resterende sammenkomstene og presseaktivitetene.

– Jeg setter stor pris på all interesse rundt min deltakelse i Eurovision, men akkurat nå er mitt eneste fokus å gjøre det jeg elsker mest, nemlig å synge og stå på scenen. Jeg ber om forståelse for at jeg må prioritere dette nå , sa hun i en uttalelse via NRK nylig.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Eurovision snur: Publikum får likevel veive med samiske flagg

Vellykket prøve

Lørdag hadde Agnete sin andre sceneprøve i Globen, og smilte etter de tre vellykkede gjennomføringene.

– Prøvene i dag har gått fint. Det gjenstår noen justeringer før alt er på plass, men vi kommer i mål. Jeg er veldig fornøyd med å ha så dyktige korister med i kulissene, det gjør sangen mer levende, sier hun til NTB via en pressekontakt.

Agnete stiller i den samme hvite kjolen som i den norske finalen, som hun vant overlegent tidligere i år. Med på scenen er danser Sara Kristine Einbu, og medlåtskriver Gabriel Salares er blant koristene.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Agnete: – Målet for Eurovision er selvfølgelig seier

Romania ute

Tallet på deltakerland har bare vært høyere to ganger – i 2008 og 2011 var 43 land med.

Ett land som tradisjonelt har deltatt hvert år mangler denne gang. Det er Romania, som grunnet en ubetalt gjeld på rundt 135 millioner kroner ble kastet ut av Den europeiske kringkastingsunionen (EBU) bare drøyt to uker før starten på årets arrangement.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er så klart skuffende for artisten som er valgt ut til å representere Romania, våre kolleger i kringkasteren og ikke minst for seerne og de mange Eurovision-fans i landet, uttale Eurovision-sjef Jon Ola Sand til NRK.

For andre år på rad er Australia med, men i år går ikke det Eurovision-gale landet fra den andre siden av kloden rett til finalen, slik det var i fjor.

Les også: Eurovision forandrer poengsystemet

Dette tror spillskapene

Likevel tyder mye på at australske Dami Im med låten «Sound of Silence» lett tar seg videre fra semifinalen torsdag, for pengespillselskapene har jevnt over bidraget på en femteplass.

Litt mer spennende kan det se ut til å bli for Norge. Agnetes «Icebreaker» er rangert på nummer 24 på oddslistene, noe som er et par plasseringer lavere enn for noen dager siden. Og skal vi tro spillselskapene, er det bare med et nødskrik at Norge kommer til finalen i år – på lista ligger vi for øyeblikket som nummer ti, altså det siste landet som antas å få finalebillett.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Russland er den store favoritten til å vinne årets konkurranse med Sergei Lazarevs «You Are the Only One». Men også han må gjennom en semifinale. I denne første kvalifiseringen tirsdag møter Russland blant andre Island og Finland, mens Danmark er i samme semifinale som Norge.

Som arrangørland går Sverige rett til finalen, som holdes lørdag 14. mai i Globen.

Se intervjuet med Agnete etter MGP-finalen: