Olle Ljungström er død

Olle Ljungström er død, 54 år gammel. Arkivfoto: Wikipedia / Creative Commons
Olle Ljungström er død, 54 år gammel. Arkivfoto: Wikipedia / Creative Commons
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den svenske musikeren Olle Ljungström ble natt til onsdag funnet død i sitt hjem, 54 år gammel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge Aftonbladet har verken politiet eller ambulansepersonell på stedet kunne si noe om dødsallet på grunn av «uklare omstendigheter», og Expressen kunne samtidig avsløre at eiendommen ble avsperret like etter at musikeren ble funnet død.

– Vi befinner oss på eiendommen for å gjennomføre en teknisk undersøkelse. Det gjøres alltid i tilfeller der vi ikke direkte kan avgjøre dødsårsaken, sier politiets pressetalsmann Tommy Nyman til Aftonbladet.

Lars Olof Gustaf «Olle» Ljungström har holdt det gående siden slutten av 70-tallet og debuterte allerede som 18-åring med bandet Reeperbahn tilbake i 1979 (se video nederst i saken).

Reeperbahn har senere vært trukket frem som en stor inspirasjonskilde til blant annet Kent, som de siste 20 årene har vært ett av Sveriges aller mest populære band.

Men det var først i 2012 at Olle Ljungström ble allemannseie og for alvor en av landets mest folkekjære artister hjemme i Sverige etter sin deltakelse i underholdningsprogrammet «Så Mycket Bättre» - den svenske versjonen av «Hver gang vi møtes». Artisten Darins tolkning av Ollström-låten «En Apa Som Liknar Dig» ble en av årets aller største hitlåter i Sverige samme år.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Se Darin fremføre «En Apa Som Liknar Dig» her:

– Det er kjempestor forskjell. Nå er jeg kjendis. Det kommer folk bort til meg på flyet og sier «hei Olle». Det er kjempemerkelig, sa Ljungström til Nöjesbladet i forbindelse med realityserien som har vært minst like populær på svensk TV4 som den norske utgaven har vært for TV 2 i Norge.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Verdens fineste mann

– Endelig får jeg den oppmerksomheten jeg fortjener, konkluderte veteranen med etter det store folkelige «gjennombruddet» mer enn 30 år etter han debuterte.

Olle Ljungström har de siste årene vært plaget med sykdom, og allerede før han stilte opp i «Så Mycket Bättre» hadde han hatt et slag, noe som senere førte til at innspillingen av realityserien flere ganger måtte avlyses.

I 2012 flyttet også artisten fra storbylivet i Stockholm for å bosette seg i Gräfsnäs i den lille kommunen Alingsås utenfor Göteborg på den svenske vestkysten.

Se Reeperbahn fremføre «Venuspassagen» her: