Åpen for alle - alltid

Politiet: – Prince hadde ingen synlige skader

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ingenting tyder på at Princes død var et selvmord, sier sheriff Jim Olson i Carver County.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Artisten hadde heller ingen synlige skader da han ble funnet død, sier Olson på en pressekonferanse fredag.

Artisten Prince, som egentlig het Prince Rogers Nelson, ble torsdag morgen funnet død i en heis i sitt hjem Paisley Park utenfor Minneapolis i Minnesota, 57 år gammel. Stjernen ble obdusert fredag, men det kan ta flere uker før dødsårsaken er klarlagt.

Les også: Verden vil ha svar på hvorfor Prince døde

Sist sett onsdag

Olson sier Prince sist ble sett klokka åtte onsdag kveld i Paisley Park, da han ble satt av hjemme. Politiet sier at ingen var vitne til dødsfallet, og at Prince etter alt å dømme var alene på eiendommen, noe sheriff Olson mener ikke var uvanlig.

– Han verdsatte sitt privatliv, sier sheriffen.

Medlemmer av Princes stab ante uråd da de ikke kom i kontakt med artisten torsdag morgen, og dro for å sjekke. De fant da Prince livløs i heisen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet opplyser at alle nødetatene rykket ut da nødmeldingen kom, i tråd med rutinene. Hjerte- og lungeredning ble forsøkt, men lyktes ikke. Nødmeldingen kom klokka 9.43, og klokka 10.07 ble Prince erklært død.

Politiet i Carver County opplyser at de gjennomførte en rutinemessig åstedsundersøkelse. Olson vil ikke si om politiet tok med seg bevismateriale av noe slag, og henviser til at etterforskningen av dødsfallet pågår. Han vil heller ikke si om det ble funnet reseptbelagt medisiner i stjernens hjem.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Et av popens fremste ikoner er død

Hadde hofteproblemer

Spekulasjonene om dødsårsaken har gått høyt på nett og i mediene etter superstjernens overraskende dødsfall. Prince har uttalt seg om at han slet med epilepsi i barndommen, og venner har fortalt at han hadde problemer med hoftene.

Sheila E. Princes tidligere perkusjonist sier han hadde problemer med ettervirkningene av luftige hopp på scenen – gjerne utført med høye hæler.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Prince sluttet seg til Jehovas vitner i 2001. Ifølge ryktene avslo han i 2005 en hofteoperasjon, ettersom denne ikke kunne gjennomføres uten blodoverføring, noe Jehovas vitner ikke tillater. Hofteproblemene skal ha vært svært smertefulle.

De mye omtalte meldingene om at Prince ble behandlet for en overdose opiater noen få dager før han døde, vil sheriff Jim Olson ikke kommentere.

Les også: Erna Solberg: – Han var spesiell for meg

Sskal snu hver stein

Olson sier politiet og rettsmedisinerne nå skal gå gjennom stjernen medisinske historie og snakke med hans nærmeste.

– Vi skal snu hver stein og sørge for at publikum får vite hva som skjedde, sier Olson.

Den ikoniske artisten minnes over hele verden. USAs president Barack Obama fortalte fredag at han hadde hørt på Prince-låtene «Delirious» og «Purple Rain» da han forberedte seg til fredagens samtaler med

Bakgrunn: Prince funnet død i heisen