Verden vil ha svar på hvorfor Prince døde

Artikkelen fortsetter under annonsen

Om få dager kan en foreløpig obduksjonsrapport gi svar på hva musikklegenden Prince (57) døde av. I mellomtiden hylles superstjernen bak «Purple Rain» med flommer av lilla lys.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mens amerikanske myndigheter forsøker å finne årsaken til det plutselige dødsfallet, er store menneskemengder samlet i Princes hjemby Minneapolis. Tusenvis av mennesker hyllet artisten med dans og sang til «Little Red Corvette», «When Doves Cry», «Kiss», «Let's Go Crazy» og «Get Off» natten gjennom i gatene utenfor nattklubben First Avenue – der scener fra «Purple Rain» ble filmet på 80-tallet.

Les også: Prince funnet død i heisen

I Brooklyn stengte politiet av en gate for om lag 1.000 fans som samlet seg til en improvisert minneseremoni og allsang organisert av Prince-venn og filmregissør Spike Lee.

Flere signalbygg rundt om i landet ble opplyst av lilla flomlys, og i Oslo skal «Purple Rain» spilles fra rådhuset lørdag.

Funnet bevisstløs

– Det er med dyp sorg jeg bekrefter at den legendariske, ikoniske artisten Prince Roger Nelson døde i sin bolig Paisley Park i morges, sier talskvinne Yvette Noel-Schure.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sheriff Jim Olson i Carver County forteller at politiet rykket ut til et nødanrop klokken 9.43 torsdag morgen. 57-åringen var bevisstløs da han ble funnet i en heis i Paisley Park. Medisinsk personell forsøkte med hjerte- og lungeredning, men de fikk ikke liv i ham igjen. Prince ble erklært død klokken 10.07.

Dødsårsaken er ikke kjent, men Prince skal ha blitt behandlet for en overdose forrige fredag, ifølge kjendisnettstedet TMZ. Nettstedet siterer flere ikke-navngitte kilder som opplyser at artistens privatfly nødlandet i Moline i Illinois kun timer etter at han sto på scenen i Atlanta. Tilstanden ble beskrevet som influensarelatert av artistens representanter, men ifølge TMZ ble han sendt til sykehus hvor legene ga ham en injeksjon med motgift for opiumsholdig middel.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dårlig form

Kildene sier videre at legene anbefalte Prince å bli på sykehuset i 24 timer, men følget valgte å dra da de ikke fikk enkeltrom til artisten. De forlot sykehuset tre timer etter at de ankom, og Prince skal ha vært i dårlig form da de dro.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Under konserten i Atlanta 14. april, beklaget Prince at han hadde avlyst konserter to uker tidligere. Med et lite smil forklarte han at han hadde følt seg i dårlig form.

Etter medierapportene om at han hadde blitt dårligere etter konserten, arrangerte Prince en fest i Paisley Park lørdag. En av deltakerne forteller at Prince virket opprørt over meldingene om at han var syk, og han skal ha sagt «Vent noen dager før dere kaster bort noen bønner» til de rundt 200 oppmøtte.

Obduseres

TMZ skriver at dødsfallet trolig ikke var uventet, for Prince skal ha begynt å skrive på sine memoarer for en måneds tid siden. Ifølge nettstedets kilder rakk han å skrive 50 sider.

Prince blir obdusert fredag, og en foreløpig obduksjonsrapport ventes offentliggjort om få dager. Den mer detaljerte obduksjonsrapporten kommer først om noen uker, ifølge rettsmedisineren i Anoka County.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sheriffen i Carver County har offentliggjort utskriften av nødsamtalen til 911-sentralen. Mannen som ringer inn, forteller at de trenger ambulanse til en bevisstløs person. 911-operatøren spør om adressen, men innringeren sier bare at de er i «Princes hus», og han forteller at folk er ute av seg.

– Det er Prince, sier han.

Ifølge loggen ringer en ambulansearbeider tilbake til operasjonssentralen og sier at det ikke er behov for mer personell, fordi personen ble bekreftet død da ambulansen ankom.