Spiller Tarzan for å imponere pappa

Artikkelen fortsetter under annonsen

Alexander Skarsgård følger i fotsporene til pappas gamle helt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er nok ingen som legger inn protest på regissør David Yates’ utspill om at den imponerende fysikken til svenske Alexander Skarsgård spilte en sentral rolle da han sikret seg hovedrollen i den kommende storfilmen om apenes konge, Tarzan.

Selv fortalte Skarsgård til Aftonbladet at han tok rollen først og fremst for å score noen ekstra poeng hos sin far, den kjente skuespilleren Stellan Skarsgård.

– Min far var, og er, en stor Tarzan-fan. Da han var barn i Sverige på 1950- og 1960-tallet, pleide han hver lørdag å gå på matinéforestillinger for å se Johnny Weissmuller på stort lerret. Da jeg vokste opp, hadde han filmene på videokassetter som vi så på, forteller 39-åringen til Aftonbladet.

Les også: Tarzan vender tilbake til kinolerretet

Vil ikke konkurrere med Johnny

David Yates var på utkikk etter en høy skuespiller med imponerende fysikk. Få har stilt spørsmålstegn etter at han kunngjorde at Alexander Skarsgård skulle spille hovedrollen i «The Legend of Tarzan». Foto: SF Norge

Det var under et pressearrangement i London nå nylig at Aftonbladet kom i prat med stjernen som for mange er kjent for rollen som vampyren Eric i HBO-serien «True Blood». Og han har ingen planer om å forsøke å utkonkurrere farens gamle helt.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er vel rundt 70 år siden Johnny Weissmuller spilte inn sin siste Tarzan-film, så det var ikke «skummelt» for meg å ta rollen. Det føles ikke som jeg har overtatt en rolle fra noen som har gjorde den for to år siden, det har gått så lang tid. Jeg kommer aldri til å prøve å konkurrere med Johnny Weissmuller, jeg ville bare imponere faren min.

Ifølge Skarsgård gikk nyheten om at han skulle spille Tarzan rett hjem hos senior.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Han var faktisk mer oppglødd over det enn jeg var, avslørte Skarsgård mens han lo.

Les også: Natten filmverden aldri har glemt

Tilbake til røttene

I «The Legend of Tarzan» hoppes det elegant bukk over den klassiske fortellingen om hvordan apemannen blir temmet. Historien går i stedet fremover i tid, der vi møter Tarzan som en akklimatisert mann i victoriatidens London. Han bruker fortsatt fødenavnet John Clayton den tredje.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Så blir han kalt tilbake til sitt tidligere jungelhjem i Kongo for å etterforske tvilsomme aktiviteter i en gruveleir, uvitende om at han er en brikke i et dødelig spill av grådighet og hevn, klekket ut av den korrupte kaptein Rom.

Les også: Høytflyvende norgesreklame i «tidenes filmprosjekt»

Nektet for skader under film-sex

Å skulle spille en rolle som Tarzan tilsier at det ikke holder med vektløfting tre ganger i uken. I et intervju med USA Today fortalte Skarsgård at han gjennomgikk fire måneder med altoppslukende trening og diett for å skaffe seg den rette Tarzan-kroppen.

– I utgangspunktet så jeg ikke noe til hverken familie eller venner. Men det var definitivt verdt å stå opp klokken 04.30 for rollen, fortalte skuespilleren.

(Saken fortsetter under)

Margot Robbie spiller Jane, Tarzans store kjærlighet. Foto: SF Norge
Margot Robbie spiller Jane, Tarzans store kjærlighet. Foto: SF Norge

Tidligere har Skarsgård hevdet at han ble skadet under en sex-scene med motspilleren Margot Robbie. Regissør Yates skal ha stått på sidelinjen og bedt henne klore, slå og rive i ham. Dette har hun senere tilbakevist på det sterkeste.

– Det er ikke sant. Ingen vil ønske å gjøre en sexscene med meg igjen, fortalte Robbie til Aftonbladet under pressekonferansen i London.

Les også: – Viktig å se gjennom filmen først