Meny

Paven vasker flyktningers føtter i påskeritual

Silhuett av pave Frans i Vatikanet. Foto: Gabriel Bouys (Reuters / NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pavens planlagte ritual hvor han vasker føttene til tolv menn, skal finne sted på et senter for asylsøkere like utenfor Roma, bekrefter Vatikanet.

Der skal han vaske og kysse føttene til tolv unge asylsøkere for å vise verdenssamfunnet viktigheten av å gi flyktninger tak over hodet, opplyser en tjenestemann i Vatikanet.

– Det vil bli enkelt, men uttrykksfullt, sier erkebiskop Rino Fisichella om besøket til Castelnuovo di Porto, som ligger 30 kilometer nord for Roma.

Ritualet skjærtorsdag er til minne om at Jesus ydmykt vasket disiplenes føtter kvelden før han døde. Tidligere paver har vasket føttene til kardinaler ved Vatikanet, men Frans har brutt med denne tradisjonen siden han ble valgt i 2013. Han har holdt ritualet i et senter for unge kriminelle, i et pleiehjem for eldre og i et fengsel.

Pave Frans har ved flere anledninger bedt Europa åpne dørene for flyktninger, og i palmesøndagsmessen ba han verden om å ikke snu ryggen til mennesker i nød.

Påsken er årets liturgiske høydepunkt i den katolske kirke, og uken er travel for paven. Som leder for verdens 1,2 milliarder katolske kristne, skal han delta på alle påskens seremonier, skriver Rome Reports.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus