Direktørjobben på Munch-museet lyses ut

Arkivfoto: Morten Holm / NTB scanpix
Arkivfoto: Morten Holm / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Byrådet i Oslo lyser ut stillingen som direktør ved Munch-museet. Utlysningen er reell, bedyrer kulturbyråd Rina Mariann Hansen (Ap).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dagens direktør, Stein Olav Henrichsen, ønsker å bli i jobben i seks nye år når åremålet hans går, skriver Aftenposten. Avisen har spurt kulturbyråden om utlysningen er skreddersydd for nettopp Henrichsen.

– Det er en reell utlysning og jeg oppfordrer kvinner til å søke. For meg er det viktig at det kommer mange søkere. Dette er en sentral, utrolig spennende og strategisk meget viktig stilling i Oslo kommune, sier Hansen. Museet er organisert som en kommunal etat. Søknadsfristen går ut om tre uker, og byrådet ønsker å behandle søknadene raskt.

Hansen er kjent med at Henrichsen søker på nytt, noe hun synes er positivt og viser til hans flotte resultater. Selv sier 62-åringen at han er godt motivert for en ny periode.

– Det er først og fremst på grunn av den store betydningen kunstsamlingen har. Vi forvalter Norges viktigste kunstsamling og trolig den eneste med stor internasjonal betydning. Museet har også et kompetent og motivert lag og et miljø jeg trives godt med, og det er svært inspirerende med byggeprosjektet i Bjørvika, sier Henrichsen.