Jon Anders Helseth er død

NRK-veteran og programleder Jon-Arne Helseth døde fredag i Asker, 82 år gammel. Helseth var blant annet kjent som den første programlederen for Norsktoppen. Her i et arkivbilde fra 1972 i forbindelse med presentasjonen av Norsktoppen, som gikk på lufta for første gang året etter. Foto: Terje Akerhaug Aktuell / NTB scanpix
NRK-veteran og programleder Jon-Arne Helseth døde fredag i Asker, 82 år gammel. Helseth var blant annet kjent som den første programlederen for Norsktoppen. Her i et arkivbilde fra 1972 i forbindelse med presentasjonen av Norsktoppen, som gikk på lufta for første gang året etter. Foto: Terje Akerhaug Aktuell / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

NRK-veteranen Jon Anders Helseth er død, 82 år gammel. Han var blant annet programleder for Norsktoppen, Nitimen og Reiseradioen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Helseth sovnet stille inn i Asker fredag 19. februar, skriver Budstikka.

Da programmet Norsktoppen gikk på lufta for første gang 20. januar 1973 var det med Jon Anders Helseth som programleder. Han fortsatte som programleder i tre år.

Senere ble han også programleder for både Nitimen og Reiseradioen, var involvert i Melodi Grand Prix-sendinger og skrev norske tekster til flere norske artister som spilte inn utenlandske slagere i norsk språkdrakt.

Jon Anders Helseth hadde bakgrunn som sjømann før han tok cand.philol. med hovedfag i norsk ved Universitetet i Oslo. Han underviste en tid ved Bjørknes privatskole der han hadde blant annet Wenche Myhre som elev.

I NRK jobbet han tett med blant andre Vidar Lønn-Arnesen, Kjell Thue og Totto Osvold.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus