Planer om to TV-serier om Eirik Jensen

Eirik Jensen, fotografert ved lanseringen av boken som kan bli TV-serie. Arkivfoto: Heiko Junge / NTB scanpix
Eirik Jensen, fotografert ved lanseringen av boken som kan bli TV-serie. Arkivfoto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Mens Nikolaj Frobenius dikter fritt i en planlagt TV-serie basert på Eirik Jensen-saken, skal filmselskapet 4 1/2 lage TV-drama av Jensens egen bok.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det er dramatisk krutt i historien om Eirik Jensen, sier Nikolaj Frobenius til Dagsavisen. Forfatteren har nylig presentert prosjektet «Brorskap», en planlagt TV-serie på 8 episoder à 45 minutter. Han er skriver manus til serien, som skal produseres av Friland og tar utgangspunkt i forholdet mellom Jensen og hasjbaronen Gjermund Cappelen.

– Det jeg skriver er inspirert av historien om Gjermund Cappelen og Eirik Jensen. Men jeg dikter videre fritt. I serien forholder vi oss ikke til skyldspørsmålet, forklarer Frobenius.

Les også: Eirik Jensen om tiltalen: – Sjokkerende

Håkon Øvreås i filmselskapet 4 1/2 reagerer på prosjektet til Friland.

– Det forbauser meg at de er så tydelige på hvem de lager TV-serie om. Det kan være juridisk problematisk. Det er ikke tillatt å lage TV-serier om levende personer uten deres samtykke, påpeker Øvreås. Hans eget selskap er i ferd med å utvikle en serie basert på Eirik Jensens bok «På innsiden: Historien om mitt politiliv» fra 2015.

– Vi trenger ikke fiksjonalisere Eirik Jensen, sier Øverås, som legger til at prosjektet til 4 1/2 er mer i startfasen enn Frilands er.

Les også: Oslo-politiet: – Den alvorligste polititiltalen som er tatt ut

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus