«Politiskolen»-sjefen er død

George Gaynes er best kjent kommandant Eric Lassard i «Politiskolen». Foto: Warner Bros. Inc

Skuespiller George Gaynes ble 98 år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

George Gaynes er for mange best kjent for rollen som kommandant Eric Lassard i samtlige filmer i komedieserien «Politiskolen». Men det er nok flere som også husker ham som Henry Warnimont i TV-serien «Punky Brewster» som ble vist på NRK på 80-tallet.

Mandag 15. februar døde George Gaynes i sitt hjem i North Bend, Washington. Ifølge New York Times ble hans bortgang bekreftet av datteren, Iya Gaynes Falcone Brown.

Les også: «The Revenant» fikk Bafta for beste film

George Jongejans ble født i Helsinki i Finland 16. mai 1917, men var amerikansk statsborger det meste av livet. Han slo seg opp som musikalartist på 1940- og 1950-tallet, og i 1953 endret han etternavnet til Gaynes. Med sin dype baryton-stemme gjorde han karriere som sanger på operascener i Italia og Frankrike før andre verdenskrig og i USA etter krigen.

I tillegg til «Politiskolen»-serien spilte Gaynes i filmer som «Tootsie», der han forelsket seg i Dustin Hoffman ikledd dameklær. Andre filmer verdt å nevne er «The Crucible», «Wag the Dog», «Marooned» og «The Numbers Game».

Han har gjort en rekke teaterstykker gjennom karrieren og har vært gift med den kanadiske skuespilleren og danseren Allyn Ann McLeire siden 1953. De fikk to barn sammen.

Les også: Sossen Krohg (92) er død

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus