Storslått premiere på Birkebeinerne

Kristofer Hivju og Jakob Oftebro på vei inn til premiere på Birkebeinerne på Colosseum kino fredag. De har de to sentrale rollene som birkebeinerheltene Torstein og Skjervald. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Kristofer Hivju og Jakob Oftebro på vei inn til premiere på Birkebeinerne på Colosseum kino fredag. De har de to sentrale rollene som birkebeinerheltene Torstein og Skjervald. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Den røde løperen var rullet ut, og hele det norske stjernegalleriet med skuespillere var på plass da den nye storfilmen Birkebeinerne hadde premiere på Colosseum kino i Oslo fredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Filmen, som er regissert av veteranen Nils Gaup, henter handlingen sin fra 1204 og er historien om flukten som forandret Norge.

Hovedrolleinnehaverne Kristofer Hivju og Jakob Oftebro har rollene som de to birkebeinerne Torstein Skjevla og Skjervald Skrukka som tar med seg kongens uekte sønn og foretar den historiske skituren for å redde Haakon Haakonsøn fra baglerne, som ønsket å rydde kongsemnet av veien.

Haakon Haakonsøn ble til slutt konge og gjorde slutt på borgerkrigene som herjet landet. Under ham hadde Norge sin storhetstid i middelalderen.

Foruten hovedrollene som de to birkebeinerne kan filmen mønstre et stjernelag av norske skuespillere, som blant annet Thorbjørn Harr, Pål Sverre Hagen, Nikolaj Lie Kaas, Søren Pilmark, Bjørn Sundquist, Benjamin Helstad, Ane Ulimoen Øverli, Thea Sofie Loch Næss, Fridtjov Såheim og Stig Henrik Hoff.

Personvernpolicy