Sangeren Colin Vearncombe er død

Colin Vearncombe ble kritisk skadet i en bilulykke for to uker siden. I går blåste lyset ut for sangeren i en alder av 53. Foto: PR
Colin Vearncombe ble kritisk skadet i en bilulykke for to uker siden. I går blåste lyset ut for sangeren i en alder av 53. Foto: PR

Opplevde enorm suksess med låtene «Sweestest Smile» og «Wonderful Life».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Colin Vearncombe ble plassert i kunstig koma etter at han kom ut for en alvorlig bilulykke søndag 10. januar i nærheten av Cork flyplass i Irland. I forrige uke ble det kjent at hadde minimale sjanser til å overleve, og i går kom den triste meldingen om at sangeren som gikk under scenenavnet Black er død, 53 år gammel.

En enkel kunngjøring ble publisert på artistens egen Facebook-side, der det står «Colin Vearncombe. 26/5/1962 - 26/1/2016. Full uttalelse vil følge snart».

Les også: Bowie topper albumlisten i USA for første gang

Sluttet å skrive sanger

Colin Vearncombe fikk over 35 innholdsrike år i musikkbransjen. Han slapp sin første singel, «Human Features», under artistnavnet Black i 1981 og oppnådde enorm suksess mot slutten av 80-tallet. I 1985 skrev han låten «Wonderful Life» som en kommentar til sin egen livssituasjon, og sangen ble en hit verden over da den ble utgitt på plate i 1987.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Han klarte aldri å gjenta den kommersielle suksessen, og selv forklarte han dette i et intervju i 2014 at skyldtes bråk med plateselskapet. Bråket gjorde at han sluttet å skrive sanger, hvilket han beskrev som det han angret mest på i livet. Overfor journalisten foreslo han at han burde gi intervjuet tittelen «Portrett av en moderne has-been».

Les også: Gudfaren-skurk er død

Høstet ros for sitt siste album

Etter en lengre pause fra 1993 til 1999, kom produktiviteten tilbake og i løpet av karrieren har Vearncombe utgitt ut åtte album som Black og seks under sitt eget fødenavn. Fjorårets Black-utgivelse, «Blind Faith», høstet ros hos flere kritikere, blant annet The Guardian som gav albumet fire stjerner.

Programleder i «Herreavdelingen» på NRK Radio, Finn Bjelke er blant mange fans som gir uttrykk for sorg over Vearncombes bortgang på Twitter:

Blacks management kom med en uttalelse kort etter at dødsfallet ble kjent der de skriver at de er klar over hvor mange som ønsker å feire artistens liv og virke, før de avsluttet med et utdrag fra sangerens store hit:

«No need to laugh or cry. It’s a wonderful, wonderful life.»

Les også: – Bowie banet vei for alle som kom etter ham

Personvernpolicy